Májusi pezsgés a gyöngyözőborok jegyében

Gyöngyöző napokkal és DJ versennyel nyitja meg a szezont az Egykettő Fröccsliget
Májustól októberig újra birtokba vehető a belváros egyik legimpozánsabb kerthelysége, az Egykettő Fröccsliget. A nyitás kapcsán a Bortársasággal közösen május 1. és 11. között hazai pincészetek gyöngyözőborai kóstolhatók meg a Gyöngyöző Napok keretében, ahol az italok mellett az ételek is fókuszba kerülnek...

...hiszen az Egykettő séfjei bemutatják elvihető tésztakülönlegességeiket is. Bizonyos estéken nem csak a gyöngyöző borok, de a borok készítői is jelen lesznek! Érdemes figyelni a pontos programot az Egykettő oldalán, mert a Pannonhalmi Apátsági, a Gedeon, a Sauska és a Konyári Pincészet képviselői személyesen mutatják be habzó boraikat. Emellett május 1-én elindul az Egykettő DJ versenye is. Lenny, Endy, Chi Korea, Tobi, TMX, OnOff és Gomes pörgetik majd a lemezeket az első napon órás váltásban mindjárt öten, azt követően pedig egész hónapban minden csütörtökön, pénteken és szombaton. A közönség dönti el, ki a nyerő! 

Az idei szezont május 1-én nyitja meg az Egykettő Fröccsliget, ebből az alkalomból pedig különleges programmal készülnek. A Gyöngyöző Napok az Egykettő és a Bortársaság közös fesztiválja, mely először kerül megrendezésre. A rendezvény nem véletlenül kapta a nevét, hiszen főszerepben a habzóborok lesznek, melyekből a legújabb évjárat termékeit ismerheti meg, aki ellátogat május 1. és 11. között az Egykettő Fröccsligetbe. Ezek a borok, annyira frissek, hogy a nagyközönség számára nem is érhetőek el, most debütálnak a Gyöngyöző Napok alatt.

Gyöngyöző Napok az Egykettőben. HOL Magazin 2013.

Természetesen nem csak az italok, hanem az ételek is fontos szerepet kapnak, főleg az új tésztaételek mellé próbálhatóak ki ezek a habzó különlegességek, nagy szakértelemmel összepárosítva, hogy minél teljesebb legyen az élmény. Csirkemájjal töltött zöld derelye spenótmártással, piros burgonyanudli bakonyi laskagombával, kecsketúrós fekete csusza ropogós kacsatepertővel, szélesmetélt lecsóval és szürkemarha kolbásszal. Különleges tésztaételekkel készülnek a különleges habzóborok mellé.

A borokat saját készítőik is bemutatják május 1-11. között, a csütörtöki, pénteki és szombati estéken 18 és 22 óra között.

Május 1-én indul az Egykettő DJ verseny, ezt követően pedig a csütörtök, péntek, szombat estéken 7 DJ játszik majd felváltva az Egykettő Fröccsligetben. Lenny, Endy, Chi Korea, Tobi, TMX, OnOff és Gomes. Ők azok, akik egész májusban versenyeznek majd a közönség kegyeiért. A műfaj, amit képviselnek sokszínű! Downtempo, deep house, bossa, funk, soul house, nu jazz, jazzy house, lounge, garage, bootleg, mash up, swing, r’n’b, funky, jazz, house. Lazuláshoz, bemelegítéshez, flörtöléshez ajánlják! A közönség dönt. A szavazás részleteiről az Egykettő honlapján lehet többet megtudni.

Egykettő DJ-verseny. HOL Magazin 2013.

Május 1-én az Alkohol Tusa is extra kiadással jelentkezik. Az Egykettő felnőtteknek szóló játszóháza minden héten szerdán este várja a soha fel nem növő felnőtteket. A játékokkal egyszerre 4-6 fő tud játszani, 15-30 percesek. Május 1-én az Egykettő Fröccsliget nyitása alkalmából extra játékokkal készülnek délután kettő órától. Fröccsöntés, Darts a’la carte, Retro reklámfelismerés és még sorolhatnánk. Alkohollal kapcsolatos kérdések, játékok, kihívások. Erre lehet számítani.

Rengeteg meglepetéssel és finomsággal készülnek, légy részese az élménynek, nyisd meg itt a szezont, és az Egykettő Fröccsligetet!

Egykettő Fröccsliget. HOL Magazin 2013.

A programról bővebben: www.egyketto.eu, www.facebook.com/EgykettoBisztroFroccsliget

Gyöngyözőborok a Gyöngyöző napokon:

• Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Salve, 2012, Pannonhalma (Pinot blanc, Fűszeres tramini, Rajnai rizling)

• Konyári: Lollipop, 2012, Dél-Balaton

• Konyári: Lollipop Rosé, 2012, Dél-Balaton

• Sauska: Gyöngyözőbor, 2012, Tokaj (Furmint, Hárslevelű, Chardonnay)

• Sauska: Gyöngyözőbor Rosé, 2012, Villány (Kékfrankos, Syrah, Cabernet)

• Gedeon: Perle, 2012, Kunság (Sárfehér és Ezerjó)

• Gedeon: Perle Rosé, 2012, Kunság (Kékfrankos)

A Gyöngyöző Napokon jelen lévő borászok:

• május 1. szerda– Bortársaság képviselője

• május 2. csütörtök – Sauska Pincészet (Katona Dániel)

• május 3. péntek– Pannonhalmi Apátsági Pincészet (Illés Tamás)

• május 4. szombat – Konyári Pincészet (Konyári Dániel)

• május 9. csütörtök – Gedeon Pincészet (Loháti Szabolcs, Varga Árpád)

• május 10. péntek – Sauska Pincészet (Katona Dániel)

• május 11. szombat – Gedeon Pincészet (Loháti Szabolcs)

Egykettő Fröccsliget. HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- DWWA Best in Show díjat nyert a Juliet Victor
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing