Majdnem 40 éve halott, de még mindig milliók imádják!

2016.01.06. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Idén 81 éve született minden idők egyik legnagyobb előadója. Hatása az utána következő generációkra egészen a mai napig érezhető. Számtalan zenész tekinti példaképének. Bono szerint ő volt a popzene ősrobbanása, de John Lennon még egyszerűbben fogalmazott: Elvis előtt nem volt semmi.

Elvis, a Király

És valóban. Úgy tűnik, hogy erre a memphisi fiatalemberre várt az egész világ, aki megmutatta, hogyan kell, pontosabban hogyan lehet előadni a színpadon. Elvis óta tudjuk, hogy nem kell vigyázzállásban énekelni, hogy meg lehet fogni a mikrofonállványt, sőt, táncra is lehet perdülni vele, hogy rázhatjuk a lábunkat éneklés közben, és leginkább azt, hogy szex és a rock and roll egymástól elválaszthatatlan fogalmak.

Példátlan sikerének a titkát sokan próbálták már megfejteni, de abban mindenki egyetért, hogy Elvisnél valahogy minden összejött.

Mindenekelőtt kiváló énekes volt, hangjával virtuóz dolgokra képes, ösztönös őstehetség. Stílusteremtő előadásmódja forradalmasította (vagy mondjuk inkább, hogy megteremtette) a popzenét. Ehhez jött szívtipró kinézete, mely kezdetben inkább csak furcsának tűnt a hölgyek szemében, hosszú, kamionsofőr-frizurájával, festett szemével, különc ruhatárával.

Azonban rövid időn belül a különc csodabogárból divatdiktátor lett: fiúk milliói kezdték utánozni az Elvis-sérót és -öltözködést.

Királlyá váláshoz azonban a jó hang és a sármos külső kevés lett volna.

A közönség már akkor is leginkább az alapvető, legemberibb jó tulajdonságokat díjazta, és Elvis igazán remek srác volt. "Jó fej", kedves, humoros, vidám, nagylelkű, vagány, mégis tisztelettudó, szerethető. Megközelíthetetlen Király, hollywoodi világsztár volt, ugyanakkor lemezein keresztül milliók szívéhez ért el, milliók tartják a legjobb barátjuknak.

 

Las Vegas Budapesten

Magyarországon is vannak Elvis-rajongók, nem is kevesen. 1982 óta működik a magyarországi Elvis klub, mely minden évben megemlékezéseket szervez a januári születésnapra. Így lesz ez 2016. január 9-én is, amikor ismét a New Orleans klubban gyűlnek össze a hazai fan-ok, hogy méltóképpen emlékezzenek kedvencükre, aki ha élne, ma már nagypapakorú lenne.

A műsor, melynek alcíme Viva Las Vegas!, idén is sok érdekességet tartogat. Három zenekar és több énekes idézi meg a Király szellemét, a szervezők elképzeléseinek megfelelően elsősorban Elvis las vegas-i éveit, koncertjeit, és persze, az idevágó filmjét is felidézve.

Pedrofon

Elsőként a Pedrofon zenekar, a budapesti rocky klubok közkedvelt hangulatfelelőse lép a színpadra, akik a tőlük megszokott felhőtlen jókedvvel alapozzák meg az ünnepi hangulatot.

Flying Times

Itt lesz a kitűnő zenészekből álló, hattagú Flying Times zenekar, akik a lehető legautentikusabb hangzással adják vissza Elvis 70-es évekbeli vegasi koncertjeinek hangulatát.

Andorai Péter és a Graceband

Az est egyik legizgalmasabb műsorszáma pedig minden bizonnyal Andorai Péter & The Graceband produkciója lesz, akiket énekesük Elvishez való hang-, és fazonbéli hasonlósága miatt Elvisnek kijáró szeretet és rajongás övez.

A házigazda és vendégei

Az est műsorvezetője egy "veterán-Elvis", John Laslo Farkas, aki 1992-ben öltötte először magára az Elvis-szerkót, és azóta profi előadóként több, mint 3000 sikeres koncertet adott Európa-szerte.

Különleges műsorral készül egy másik Elvis-imitátor, Dóka Tamás is, aki a Király vallásos dalaiból énekel, hogy minél sokszínűbb válogatást kapjon a közönség Elvis majd' 1000 dalos repertoárjából. A műsort színesíti Pintér Petra énekesnő is, aki Elvis Viva Las Vegas! filmbeli partnernőjét, Ann-Margret-et hivatott megjeleníteni. A zenés produkciók mellett sok játék is lesz nyereményekkel, ezzel is Las Vegas ízeit, hangulatát hozva a New Orleans Clubba.

 

Jegyek és információk

Nem vagyunk biztosak abban, hogy e cikk megjelenésekor van még szabad jegy, hisz a műsorra - csakúgy, mint 2015-ben - ismét hatalmas az érdeklődés.

De egy biztos: az a 300 szerencsés, aki bejut a New Orleans mulatóba január 9-én, újra remekül fog szórakozni, ünnepelni és bulizni Elvis-szel és a rajongó barátokkal ezen a szülinapi estén.

 

További infó:

ELVIS 81 - Viva Las Vegas!

Időpont: 2016. január 9.

Kapunyitás, vacsorázás: 18:00

Koncertkezdés: 20:00

Helyszín: New Orleans Club (Bp. VI. Lovag u. 5.) Jegyek elővételben 2500 Ft-os áron (a rendezvény napján 3000 Ft-ért) kaphatók a helyszínen. Tel.: 269-4951 www.elvisklub.hu

Elvis-buli a New Orleans Klubban. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing