Magyarország nagy fehérborai III. A Colour Wineworld borbemutatója

2010.10.14. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok

Furmint VS. Hárslevelű
Két nagy vörösbor kóstoló után kényeztessük magunkat nagy fehérekkel, amíg még be nem köszönt a
tél, utána már legtöbbünknek a vörösek esnek jobban.
A lenti borok jellemzője, hogy a nagyon jó és kiváló közt van az egész sor...

Hárslevelű                                     Furmint

’07 Tóth és Tóth – Aldebrő              ’09 Chateau Dereszla  - Tokaj
’08 Laposa Pincészet -Badacsony     ’08 Tokaj Nobilis – Tokaj
’07 Metha Thema - Bolyki János      ’08 Patricius Szőlőbirtok - Tokaj
’08 Takács Lajos – Somló               ’08 Pók Tamás - Eger
’07 Nyári Ödön – Somló                  ’07 Szt. Ilona - Somló
’06 Szepsy    Király dűlő                 ’07 Szepsy Szőlőbirtok - Tokaj
'06 Tóth és Tóth  aszú – Aldebrő     ’08 Bodrog Borműhely - Tokaj

Dörgicsei Cabernet Sauvignon / Pántlika Pincészet – házi csokoládé tortával

Borkorcsolyák:
- spenótos-fetás-szezámmagos háromszög
- snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa
- sajtok, sonkák, magvak, gyümölcs,  stb..

Időpont:           2009. október  21,  csütörtök  19.00 óra
Helyszín:          Borbolt, Bp. 1136 Balzac utca 11.
Helyfoglalás:    Telefon: 70 / 295 9022,  E-mail info@wineworld.hu  
Részvételi díj:  4,800.- Ft/fő.
A kóstoló során 2 palack bor vásárlása esetén a részvételi díj:  3800,-
6 palack bor  vásárlása vagy megrendelése esetén, pedig 2500Ft/fő

Bor ajánló
Pántlika Pincészet – Balatonfelvidék / Dörgicse
    ’09 Chardonnay         1600Ft
    ’09 Cabernet Sauvignon     1800Ft

A pincészettel a kapcsolatom nagyon régi, már 1991-ben kóstoltam boraikat, az akkor még nagyon szűk hazai kínálatból. Akkori borászuk, Ember Sándor tanárom szavain ma is mosolygok: „Akkor nyitok magamnak rosét ha már nem kívánom a bort.”
A borászat fenti két bora (valószínűleg a többi boruk is) nem tartozik az általam oly nagyra értékelt Balatonfelvidéki terroire borok közé, inkább az újvilági stílus jellemzi. Körzővel-vonalzóval megrajzolt, tökéletes egyensúlyú borok világát idézik. Abból viszont a csúcs kategóriát.
Ez így van jól, nem mindig kell egy boron gondolkodni, faggatni, megfejteni, néha csak úgy innék egy jó pohárral és utána még egyszer….

A Chardonnay érett gyümölcsből készült harapnivalóan húsos bor. Ízben tolakodik a kajszi, sárgadinnye, a jó savszerkezetet pedig szépen kiegészíti a frissességet fokozó szénsav.
A Cabernet egy nagyon elegáns (egyébként ez ritka) gyümölcsbomba, visszafogott és érett tanninokkal.
Igazi ivós bor mindkettő, korrekt árakkal.

Barta Roland


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing