Magyarország legszebb szőlőbirtoka

A Tokaj-Hétszőlő nyerte el idén a Magyarország legszebb szőlőbirtoka címet; a cég képviselői szombaton a tokaj-hegyaljai szüreti fesztiválon vehették át az elismeréssel járó oklevelet.

A Bor és Piac szaklap által meghirdetett pályázatra olyan szőlőbirtokok nevezhettek, amelyek gazdálkodásuk során - azon túlmenően, hogy a legjobb minőségű szőlő és bor előállítására törekednek - gondot fordítanak a természet értékeinek megőrzésére, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenésére, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítására - tájékoztatta a Tokaj-Hétszőlő az MTI-t.

A szaklap weboldalára ötven pályázó töltötte fel az adatait, valamint a birtok, a pince és a vendégtér fotóit. Az internetes közönségszavazást követően a tíz legtöbb szavazatot kapott birtokot a zsűri is felkereste.

A Tokaj-Hétszőlő szőlőbirtok által megnyert pályázat második helyén a hat hektáros csopaki Szent Donát Pince végzett, harmadik az erdőbényei Béres szőlőbirtok lett.

A Tokaj-Hétszőlő 1991-ben alakult, francia tőkebevonással. Ötvenhat hektárnyi, új telepítésű, összefüggő szőlőültetvényt művelnek ökológiai gazdálkodással. A birtokhoz tartozik a több mint ötszáz éves Rákóczi-pince Tokaj belvárosában, valamint az 1700-as évek elején épült Rákóczi-Dessewffy Kastély is.

MTI 2012. október 6., szombat 20:56


Cikkajánló
- Tokaji Tavasz Tállyán
- PultAlól 4. - Hol volt hol nem volt
- 10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is
- Japán konyha és magyar bor: az igazi nyerő páros
- A klímaváltozás egyik nyertese lehet a kékfrankos?

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing