Magyarország köszönetet mond a melbourne-i olimpiától távol maradó sportolóknak

2016.11.21. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Magyarország köszönetet mond azon három ország sportolóinak, akik 1956-ban a melbourne-i olimpiától való távolmaradásukkal fejezték ki szolidaritásukat a magyar forradalom és szabadságharc leverése miatt - mondta Schmitt Pál volt köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Schmitt Pál emlékeztetett: hatvan évvel ezelőtt Svájc, Spanyolország és Hollandia bojkottálta az Ausztráliában rendezett játékokat a magyarországi események miatt, az olimpiától akkor távol maradó sportolókat pedig most többnapos budapesti rendezvénysorozaton fogadják civil kezdeményezésre, amelyhez a Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott.

A Civil Európai Zenei és Sportdiplomáciai Magyar Intézet, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportújságírók Szövetsége szervezésében megvalósuló eseménynek 11 holland, egy spanyol és egy svájci vendége lesz az egykori sportolók közül. Őket hétfőn a parlamentben fogadja Kövér László házelnök, a programsorozat fővédnöke, kedden pedig a Terror Háza Múzeumba látogatnak, az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen pedig konferenciát szerveznek a tiszteletükre, amelyen köszöntőt mond Schmitt Pál. Szintén kedden, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartanak gálaestet, amelyen magyar olimpikonok köszöntik a vendégeket.

 

 

 

 

MTI 2016. november 20., vasárnap 10:12


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing