Magyar szakember a HOTREC alelnöke

2014.10.20. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) elnökét, Niklai Ákost választották az európai hoteleket, éttermeket és kávézókat képviselő szakmai szervezet, a HOTREC alelnökévé.
Az új elnök az osztrák Susanne Kraus-Winkler lett a Rigában tartott közgyűlésen, ahol a nemzetközi szervezet új vezetőséget választott.

Az MSzÉSz közleménye szerint az új elnök célja a HOTREC modernizálásának folytatása, hogy uniós szinten a turizmus-vendéglátást érintő kérdésekben nagyobb befolyást szerezzen a folyamatokra, a szervezet jobban látható legyen és tagjait még jobban kiszolgálja.

Nagyságát tekintve a turizmus a kereskedelem és az építőipar után Európai harmadik legnagyobb gazdasági ágazata. A szektorban mintegy 1,8 millió vállalkozás működik 10 millió munkavállalóval. A vállalkozások 91 százaléka mikrovállalkozás, amely 10 dolgozónál kevesebbet foglalkoztat - közölte a MSzÉSz.

A brüsszeli székhelyű HOTREC-nak 29 országból 44 szakmai szövetség a tagja.

 

MTI 2014. október 20., hétfő 12:08


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing