Magyar siker egy rangos franciaországi muskotály világversenyen

2017.07.13. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Magyar siker született a Muscats du Monde rangos nemzetközi muskotály borversenyen: a franciaországi megmérettetésen a mádi Holdvölgy borászat sárgamuskotálya aranyérmet kapott és bekerült a top 10-es rangsorba is - közölte a borászat csütörtökön az MTI-vel.

A Franciaországban idén 17. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott.

Az Exaltation 2015 dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotály a Holdvölgy borászatnak már a harmadik bora, amely aranyérmet nyert és a top 10-be került a franciaországi versenyen. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy-borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt.

Az idén díjnyertes Exaltation 2015 kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel a borfajta több évtizedes érlelési potenciálja miatt a Holdvölgy minimum hároméves (hordós, majd palackos) érlelés után bocsátja piacra a bormárka tételeit - olvasható a közleményben.

 

 

 

 

MTI 2017. július 13., csütörtök 15:18


Cikkajánló
- Márton-napi libalakoma a Várban
- Kiváló évjárat a pincékben. Dél-balatoni évjáratjelentés 2017
- Franc&Franc - Villányi franc szakmai nap és kóstoló Villányban
- Nyolcezer éves edényekben találták meg
- Fazekas: a Juhász Testvérek Pincészetének fejlődése az ágazat sikerének fokmérője

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing