Magyar-horvát együttműködés keretében fejlesztik a Zselici Csillagparkot

2017.11.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Fejlesztik a Zselici Csillagparkot és környezetét, valamint megújítják a horvátországi Suhopolje Jankovich-kastélyának parkját egy 2019 tavaszáig tartó, másfél millió euró költségvetésű horvát-magyar együttműködés keretében.

A projekt magyar résztvevője, a somogyi állami erdőket kezelő Sefag Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a horvátországi Verőce megyével közösen és nagyrészt európai uniós pályázati forrásból megvalósuló projekt eredményeként a csillagvizsgálónál napelemeket, öntözőrendszert helyeznek üzembe, a létesítmény újabb interaktív elemekkel és ismeretterjesztő játékokkal gazdagodik. A közeli Ropolyi-tónál természet- és tájismereti látványház, valamint az ezekhez szükséges kiszolgáló létesítmények infrastrukturális elemek lesznek.

A zselici fejlesztésekkel párhuzamosan a horvát oldalon felújítják a suhopoljei Jankovich-kastély gyönyörű parkját - jelezték. Hozzátették, a Sefag és Verőce megye számos közös rendezvényt is szervez a jövőben, erősítve a nemzetközi együttműködést, javítva a turisztikai szolgáltatások színvonalát.

A félezer főállású alkalmazottat foglalkoztató Sefag 80 ezer hektáron végez erdő- és 103 ezer hektáron vadgazdálkodást, jelentős fafeldolgozó kapacitása is van. A cég üzemelteti a háromcsillagos Hotel Kardosfát, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Állami Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot. A társaság éves árbevétele 9 milliárd forint.

 

 

 

 

MTI 2017. november 16., csütörtök 20:37


Cikkajánló
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- A Szent András Sörfőzde új söre, az Áfonyás Ale
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing