Magyar Dal Napja – Rock a RaM-ban

Az idei Magyar Dal Napja a XIII. kerületben a RaM kertjében egy igazi rock fesztivállal valósul meg. A zenei stílus választásának apropója, hogy a MagyaRock Hírességek Csarnoka hamarosan megnyitja kapuit a nagyérdemű előtt az épület falai között. Ezen a napon a kiállításból is ízelítőt kap a nagyközönség.

Programunk:

16.00 – 17.00 – Angyalföldi Utcazenei Fesztivál – Retro School Band

18.00 – 18.30 – Pandora’s Box

18.45 – 19.15 – Manőkken Proletárz

19.30 – 20.00 – Wégső Csapás

20.15 – 20.45 – Vörös István

21.00 – 21.40 – Classic Beat Band

A szünetekben poptarisznya.hu percek B. Tóth Lászlóval!

A MagyaRock Hírességek Csarnokának látogatása ezen a napon 10.00-18.00-ig ingyenes!

A részvétel díjtalan.
Időpont: szeptember 8., vasárnap 16.00
Helyszín: RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ kertje
Esőhelyszín: RaM színház terem

 

Biográfiák: 

 

Pandora’s Box 

Az 1980-ban alapított és munkáját 2009-ban újrakezdő Pandora’s Box zenekar hitvallása szerint, „csak akkor lehetünk sikeresek, ha műsorunkból az az erő és zenei igényesség sugárzik, amely alapján a Pandora’s Box máig jól csengő név”.

A több aranylemezt megért dalok hiteles előadását a 80-as évek sikerzenekarának alapító tagjai által fémjelzett csapat biztosítja.

 

Manőkken Proletárz 

Az alternatív pop/rock zenét játszó Manőkken Proletárz a kétezres évek elején alakult a főváros szomszédságában lévő Szigetszentmiklóson. Az együttes 2006-2007-ben lefutotta az előmenetelhez nélkülözhetetlen tehetségkutató-köröket, hogy ezt követően számos nagy zenekar vendégeként mutatkozzék be országszerte. Játszottak a Pál Utcai Fiúk előtt, több alkalommal koncerteztek a Kiscsillag és a Kaukázus zenekarral, valamint a hazai zenei élet kiválóságaival.
Tavaly tavasszal a Manőkken Proletárz átalakult, és idén már az új tagokkal készülnek új, sorrendben a negyedik nagylemezükre.

A zenekar tagjai:
Kerekes Sugárka ének
Berthóty Attila gitár
Madácsy Tamás basszusgitár
Czakó Dániel dob

 

Wégső Csapás 

A WCs (Wégső Csapás) zenekar négy ember közös értékei mentén jött létre.
Az igényes zene és szöveg, a tartalmas mondanivaló mellet kiálló elhivatottság, a gyermekien naiv lelkes hozzáállás, a költészetben, játékban gazdag magyar nyelven megszólaló egyénien rockos, punk-rockos hangvételű életérzés jellemző munkájukra.

A „Tánc a lét szélén” c. albumuk 2009-ben jelent meg. A Warner mTON adta ki Joós István jóvoltából. A Best of Rock FM rádió rendszeresen játssza dalaikat, aminek következtében egyre több emberhez eljutnak.

A zenekar tagjai:
Felszeghy Tibor énekes, dalszerző, szövegíró fő fogalakozását tekintve bábszínész.
Rózsa László hangmérnök, zeneszerző, basszusgitáros.
Herbály Péter közismert nevé „Cinci” a szervezője és gitárosa a Wégső Csapásnak.
Németh Miklós dobok.

 

Vörös István

Vörös István nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint például a Tele van a város szerelemmel, Kutya világ, Neked valaki kell vagy a Magányos utazó. Az énekes-gitáros-dalszerző folyamatosan koncertezik itthon és a nagyvilágban.

Eddig 19 lemeze és 3 DVD-je jelent meg, ebből három a legendás Prognózissal. A legutóbbi 2013. július 6-án, Hallgass, ha Jót akarsz! A legjobb Vörös István dalok 2.címmel. Az ország szinte minden pontján koncertezett, a Dorogi Rock-fesztiváltól a Budai Ifjúsági Parkig, a Budai Parkszínpadtól a Petőfi Csarnokon át a Budapest Sportarénáig, és megannyi klub, pub és művelődési ház kis- és nagy színpadán. Meghívást kapott Mexikóba több nemzetközi zenei fesztiválra szóló akusztikus és zenekari produkciójával, de fellépett Párizsban, Brüsszelben, Prágában, Szarajevóban, Svájcban, Kárpátalján, Szlovákiában, Erdélyben és Dél-Koreában, Torontóban, Göteborgban stb.

A közönség a sokakat megérintő szövegvilágért, az énekelhető dalokért, és a magával ragadó koncerthangulatért szereti a szerző-előadó-énekes produkcióit.

 

Classic Beat Band

A Classic Beat Band együttes azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítsük az igazi élőzenét, felidézve az oly régen elfeledett retro érzést is.

Műsorunkat főleg azok számára ajánljuk, akik szeretik a dallamos, és táncolható igényes szórakoztató élő-zenét

A zenekar tagjai:
Barsi Gabriella ének
Beck Miklós gitár
Fazakas Zoltán billentyűk, ének
Jakab László dob, ének
Kubicsek Sándor (basszusgitár, ének).

Tagjaink a 60-as 70-es és 80-as években aktív és ismert együttesekben zenéltek (Nevada, Fókusz, Team Show), ezért repertoárunk gerincét (cca. 240 szám) főleg a klasszikus beat rock és rock'n'roll számok képezik, de szívesen játsszuk a közelmúlt sikeres magyar és külföldi eladók dalait is

 

B.Tóth László

MagyaRock Hírességek Csarnoka alapító tagja, zenei szerkesztő, producer, műsorvezető, lemezlovas. 1982-től a Poptarisznya című műsor műsorvezetője volt a Petőfi Rádióban. 1989–2002 között a Calypso Rádió 873 főszerkesztője volt. 2011 novemberétől elindult újra a Poptarisznya c. műsor internetes rádióként, ahol 24 órában visszatért a Poptarisznya és a Calypso Rádió hangulata: főként a 70-es, 80-as és a 1990-es évek pop, rock, disco és italodisco slágereit játssza és ezt a hangulatot hozza el az idei Magyar Dal Napjára a RaM-ba is.


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing