Magyar család a világrekord kapujában

2011.07.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Augusztus elsején világrekord kísérletre készül egy magyar család. Céljuk, hogy 40 nap alatt végigszeljék a Dunát, a folyó teljes hosszában, egy hazánkban még kevésbé ismert sporteszköz, a paddling segítségével. A család kalandos útja a www.dunaracing.com oldalon követhető nyomon, de természetesen várják a rajongókat a Facebook-on, és a követőket a Twitter oldalukon is. Ígéretük szerint naponta fotókkal, videókkal, és naplószerű bejegyzésekkel fognak tudósítani útjukról.

Eddig még nem látott szemszögből készül bemutatni hazánkat és az egész Duna mentét egy elszánt magyar család, akik már évek óta készülnek meghódítani Európa második leghosszabb és hazánk legkedveltebb folyóját, egy itthon még kevésbé ismert sporteszköz, a paddling board segítségével. A paddling a kajakozáshoz hasonlítható sportág, melynek tartozéka egy szörfdeszkához nagyban hasonlító alap deszka, melyet állva vagy ülve hajtanak, hosszú evező segítségével. 10 országhatáron át, a Fekete erdőtől a Fekete tengerig, nagyjából 2800 kilométer hosszan tart majd az út, mely alatt nem csak hihetetlenül kemény fizikális, de szellemi megterhelésben is részese lesz a Hasulyó család férfi tagjainak. A világrekord kísérlet 40 napon keresztül, augusztus 1-től szeptember 10-ig fog tartani, ekkor érik el a Duna György ágán a Fekete tenger fehér habjait.

 Világrekord kísérlet a Dunán

A kimagasló sportteljesítményre való felkészülés a család minden egyes tagját maximálisan igénybe vette és állításuk szerint mindösszesen 3 egyszerű pillérből állt. Fizikai felkészülés, mentális felkészülés és megfelelő táplálkozás. A fizikai felkészülés célja az állóképesség növelése volt a fiúknál, amit hosszútávfutással értek el. Az edzettségük végül olyan szintre emelkedett, hogy biztonsággal indulhattak akár maratonokon is. Az erőnlét fejlesztését egy orosz edzésmódszerrel, a “kettlebell”-el hajtották végre, ezen kívül heti háromszor személyre szabott erősítő és nyújtó programot végeztek. A vízen való felkészülést Firenzében az Arnón, Budapesten a Dunán, és különböző tengereken hajtották végre, melynek eredményeképpen ma készen állnak a világrekord felállítására. A mentális felkészülés fizikálisan kevésbé vette igénybe a családot, hiszen heti rendszerességgel végrehajtott yoga gyakorlatokból és éjszakákba nyúló beszélgetésekből állt, mivel számukra a legfontosabb érték a szeretetteljes egymásra figyelés és a családi összetartás, ami átsegíti a csapatot az összes nehézségen.

A világrekordra a család 3 férfi tagja vállalkozott, az édesapa Hasulyó Tibor és két gyermeke, Hasulyó Dániel és Bruno. Az aggódó édesanya és feleség Csilla, a Testnevelési egyetemen végzett testnevelő és gyógytestnevelő tanárként, valamint fitnesz edzőként és személyi trainerként is tevékenykedik, így nagyszerű segítséget tud nyújtani a család többi tagjának.

A család elmondása szerint a kísérletet nem csak saját határaik feszegetéséért találták ki, nem csak saját maguknak szeretnének bizonyítani, hanem cél, hogy felhívják a társadalom figyelmét az élővizek szépségére és fontosságára, valamint a természettudatos életmód és táplálkozás jelentőségére, melyet egy erős családi kötelék kísér végig. Fontosnak tartják továbbá, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsák arra a tényre, hogy a céltalan és tunya életmódot elhagyva céltudatos munkával teremtsék meg maguk számára a jövőt, és ne csak tervezgessenek, de vigyék is véghez elképzeléseiket. A szülőknek azt szeretnék üzenni ezzel a kezdeményezéssel, hogy figyeljenek jobban gyermekeikre, ne féljenek velük közös programokat csinálni és bátran vágjanak bele olyan tervekbe, melyek hosszú távon csak megerősítik a köztük lévő kötelékeket.

A csapat természetesen Budapesten is keresztül evez, ennek pontos időpontja majd csak az indulás után derül ki, hiszen a haladás sebességét nagyban befolyásolja a Duna aktuális vízállása és folyásának sebessége. A család lelkesedésén biztosan nem fog múlni.

Világrekord kísérlet a Dunán

Drukkoljunk együtt és küldjünk pozitív gondolatokat a családnak, hiszen összesen ez az a támogatás, melyet mindenkitől kérnek.

 

Bővebb információk:

http://dunaracing.com/?lang=hu

http://www.facebook.com/pages/dunaracingcom/137794096303415

http://twitter.com/#!/teampositivo

 


Cikkajánló
- BBQ-magasiskola a Budapest Barbecue Company-ben
- 7. Magyar Sajtmustra
- Kóstold meg a világ ízeit október 5-én, az AsiaCenterben!
- Nem látott bravúrt mutatott be egy badacsonyi olaszrizling a fajta tesztjén
- Disznótoros Kolbászfesztivál 2019.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing