Magyar Borok Bálja 2017

2016.12.07. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Négy étterem és hét borászat készül az ország leggrandiózusabb borgasztronómiai eseményére
Az ország hét kiváló borászata és négy étterme, köztük egy Michelin-csillagos dolgozik azon, hogy a 12. Magyar Borok Bálja minden korábbinál fényűzőbb legyen. Legdinamikusabban fejlődő borvidékeinknek 2017-ben sztárséfek jelentik a kísérőzenekart, az ország egyik legszebb bálterme a színpadot, a karmester pedig Ördög Nóra.

Négy étterem és hét pincészet közreműködésével a Winelovers rendezvényszervező-csapat már javában dolgozik azon, hogy a 2017-es Magyar Borok Bálja minden korábbi borbálnál fényesebb legyen.

A helyszín

A Magyar Borok Bálját 2017. február 25-én a Corinthia Hotel Budapestben, az ország egyik legnagyobb és legszebb báltermében tartják. A 19. század végén épült barokkos stílusú bálterem eredeti formáját is őrzi, ugyanakkor a szervezők ezúttal minden korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a modern látványelemekre is.

Exkluzív társaság

A meghívók már úton vannak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szerencsés szereplőinek, akárcsak a borszakma legkiválóbb alakjainak. A korábbiaktól eltérően a 2017. februári eseményre nemcsak a korábban Év Bortermelője címet elnyert szakembereket invitálják, hanem akár egyéb szakmai díjakkal jutalmazott, vagy még nem kitüntetett, de tehetséges csúcsborászokat is.

A gasztronómia 

Ahogy minden évben, 2017-ben is az ország aktuális legjobb borai kapnak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. A hét pincészet az ország hat különböző borvidékét mutatja be egy-egy kiváló boron keresztül.

A vendégeket érkezéskor a Dél-Balaton köszönti a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői által, amely ezúttal is bebizonyítja, hogy buborékokra termett. Ugyanitt a még alig ismert Neszmély a borok terén csillogtatja tudását a Kamocsay Ákos segítségével. A Costes Downtown séfje a fentiekhez avokádómousse-al színesített tőkehalebrandade-dal, továbbá mustáros-joghurtos füstölt kacsamellel készül.

Vacsora ezüst, arany, gyémánt fényben

Az amuse bouche után a fő menüsorban felsorakozik a színes Pannonhalma az Apátsági Pincészet illatos olaszrizlingjével; Tokaj-Hegyalját és a száraz tokaji furmintot az képviseli, aki híressé tette, azaz a Szepsy Pince; ott lesz a jelenleg legdinamikusabban fejlődő Szekszárd a Takler Kúria kékfrankosával; valamint a még mindig legnépszerűbbnek számító Villány az első generációs Gere Attila Pincészetének képviseletében. A tokaji aszú nélkül elképzelhetetlen lenne bármilyen ünnep – 2017-ben napjaink egyik legkedveltebb borászata, a Holdvölgy aszúja mutatkozhat be.

A bálteremben helyet foglaló vendégek a borsoron kívül öt fogás segítségével merülhetnek el az éppen 120. születésnapját ünneplő hotel gasztronómiájában. A Corinthia Hotel Budapest étterme, a Brasserie & Atrium, Bolyki Péter executive séf és Ölvedy Balázs vezető séf az impozáns borsor mellé süt és főz. A meglepően fiatal, mindössze 27 éves Ölvedy Balázs nem csak a luxusszálloda igényes vendégei előtt bizonyította már tudását, hiszen alig 20 évesen megnyerte a Chaine des rotisseurs 2010-es versenyére vezető hazai selejtezőt, és később remekül szerepelt a nemzetközi mezőnyben is. Ezúttal az alábbi menüsorral verseng majd a bálozók kegyeiért:

 • Hideg előétel: karfiolhab friss tonhaltatárral, korianderes édeskömény, avokádó
  • Pannonhalmi Apátsági Pincészet Olaszrizling 2015 (Pannonhalma)
  • Meleg előétel: grillezett Szent Jakab kagyló sült véres hurkával, kecskesajttal és hollandi mártással
   • Szepsy Pince Hasznos Furmint 2013 (Tokaj-Hegyalja)
   • Főétel I.: serpenyőben sült császárszalonna ánizsos sütőtökkrémmel, pácolt szilvával, tonkababos mártással
    • Takler Borbirtok Kékfrankos Réserve 2013 (Szekszárd)
    • Főétel II.: serpenyőben sült őz hátszín paszternákpürével, mázas gesztenyével, kelbimbóval és aszalt vörösáfonya-mártással
     • Gere Attila Solus 2009 (Villány)

 

Vacsora a sétálótérben

A borok leggrandiózusabb hazai eseményére ez évtől már kedvezményes árú sétálójegy is váltható. A sétáló vendégek számára háromfogásos menü készül, amelyet állófogadásos formában, a Corinthia Hotel Valletta II. termében fogyaszthatnak el, miközben a báltermi műsort is követhetik a kivetítőkön.

A sétálójegy ételei szintén a bál hivatalos borsora mellé készülnek, ízeikben azokhoz tökéletesen idomulnak, ezért a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő felel. Az étterem- és séfválasztás nem véletlen: Parcsetich Ernő már korábban is igazolta, hogy ha borokhoz kell ételt kitalálni és kivitelezni, akkor ő az egyik legjobb szakember. Ernő a fúziós konyha trükkjeit Manchesterben, New Castle-ben és Bostonban tanulta. A bálon az alábbi két fogással győzi majd meg tudásáról a sétálóvendégeket:

 • Hizlalt kacsamájterrine diógrillázzsal sós brióson, körte- és furmintredukcióval 
 • Szepsy Pince Hasznos Furmint 2013 (Tokaj-Hegyalja)
 • Takler Borbirtok Kékfrankos Réserve 2013 (Szekszárd)
 • Konfitált kacsacomb vargányás maceszroláddal, feketeribizli-eszpumával és vaníliás dohányjus-vel

 

A desszert

A desszert elkészítésére ezúttal is a Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Éttermet kérték fel, hiszen a korábbi Magyar Borok Bálja mellett az édességműhely a prémium boros rendezvényeken hónapról hónapra bizonyítja rátermettségét. A Zila család a legkiválóbb borok mellé készít ilyenkor egyedi desszerteket, akár hónapokon át tartó munkával, amelyből a tulajdonos Zila László is kiveszi a részét.

A desszertet a bál minden vendége megízlelheti:

 • Desszert: Quinoa szelet
  • Holdvölgy Pincészet Tokaji Aszú 2008

A program 

A vendégeket a Junior Prima díjas televíziós műsorvezető Ördög Nóra kíséri majd végig az estén házigazdaként. Közreműködésével, a vacsora elfogyasztása után a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatóinak nyitótáncával kezdődik el igazán a báli hangulat. Az est folyamán fellép a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsorban közönségdíjat nyert Kiss Zoltán ifjú hegedűművész; Nyári Károly Lyra-díjas jazz-zongorista, énekes, dalszerző és előadóművész, valamint a Nyári Lányok, Edit és Alíz. Az est legfényesebb csillagának személyét, azaz a sztárfellépő nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a szervezők, annyit azonban elárultak, hogy a hajnalig tartó tánchoz a tavaly is nagy sikert aratott Night Cruisers Band adja majd a zenét.

A jegyek 

A rendezvényre ezúttal is négy különböző árkategóriában lehet jegyet váltani. A báli belépőjegy tartalma a vacsoraasztalok színpadtól való távolságának függvénye. Már a legkedvezőbb, nettó 55.000 forintos "ezüst" jegy is tartalmazza a részvételt a teljes exkluzív vacsorán és programon, a korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében - ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, a kaszinó használatát, továbbá a részvételt a tombolajátékon, amelyen a nyeremények összértéke 1.500.000 forint. Elköszönő ajándékként a bálozók Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Páskum-dűlő 2015-ös tételét vihetik majd haza, amely a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja.

A kedvezményes árú, nettó 25.000 forintos sétálójegy az üdvözlőitalok és -ételek fogyasztását, a háromfogásos állófogadásos vacsorát, a vacsora utáni korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében - ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, valamint a kaszinó használatát.

 

További információk a rendezvény weboldalán: http://borbal.hu/

A Magyar Borok Bálja hivatalos Facebook-oldala: https://www.facebook.com/magyarborokbalja/


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing