Magyar bor sikere Prágában

Nagy sikert aratott és a legjobb borok közé került a Villányi Bock Cuvée 2011-es csütörtökön a 13. prágai nemzetközi borfesztiválon (IWSP).
A borgazdák, borgyártók és kereskedők számára évente két alkalommal megrendezett prágai borfesztivál a maga nemében a legnagyobb szakmai rendezvény Csehországban. Az idei őszi kiállításon csütörtökön több mint 140 külföldi és számos cseh borház mutatta be termékeit, amelyeket hivatásos szakértők, borászok értékeltek.

A lehetséges 100 pont közül csak három bor kapott kilencven pontot, köztük a Villányi Bock Cuvée 2011. A Villányi Cuvée vörösbor a Bock József Pincészet terméke.

A prágai nemzetközi borfesztiválon az idén mintegy félezer kereskedő vett részt, így várható, hogy a villányi bor sikere tovább növeli az érdeklődést a magyar borok iránt.

Csehországban kedveltek a magyar borok, s évről-évre egyre több fogy belőlük az üzletekben. A legjobb magyar borok a speciális csehországi borházak üzleti hálózatában is megtalálhatók. Ezek az üzletek kiválasztott, jobb minőségű, így általában drágább borokat kínálnak az érdeklődőknek.

 

MTI 2014. október 16., csütörtök 16:52


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing