Mádi Kúria. Szálloda és rendezvényhelyszín Tokaj-Hegyalján

A monda szerint Árpád fejedelem, amint egy hegy tetejéről csodálta Tokaj-hegyalját, lenyűgözve így  szólt: "Ma ád Isten szerencsét e tájon Ond és Tarcal vezéreknek!" Így született a "ma ád"-bóla Mád helységnév.
Már a középkori oklevelekben is mezővárosként tűnik fel a település. A tokaji borászat egyik központjának számító Mád híressége - a zsinagógán kívül - az 1872-ben megalakult Hegyalja-Mádi Takarékpénztár, melynek épülete az 1890-es években készült el.

A huszadik század második felében az eredeti funkcióját elvesztett épületet sokféle célra hasznosították, állaga teljesen leromlott. 2005-ben a patinás épület eredeti pompájában újult meg.

A régi szépségét visszanyert homlokzat mögött elegáns, 21-edik századi technikával felszerelt szálloda 24 vadonatúj szobával, az ötven fős étterem pedig remek ételekkel és kitűnő borokkal fogadja a Tokaj-Hegyaljára látogatókat. A teljes kikapcsolódást új szauna is szolgálja. Vállalati tanácskozások, továbbképzések, vezetői tréningek számára a szállodában szeparált, 25 fős tárgyaló, az esti poharazgatáshoz pedig hangulatos pinceborozó áll rendelkezésre.

A Mádi Kúria ötven fős, elegáns, mégis családias hangulatú étterme a szállodától függetlenül, önállóan is fogad vendégeket. Csoportos fogadások, céges rendezvények, elegáns borbemutatók, borvacsorák lebonyolítását is vállalja. Az étlap Tokaj-Hegyalja helyi specialitásaira épül, de a kitűnőt okaji borokat méltó módon kiegészítő fogások mellett nemzetközi ínyencségeket is tartalmaz. A tokaji borvidék szinte teljes kínálata mellett a sörivók és vörösborkedvelők sem maradnak szomjan. Az étterem bortrezorjában szinte kivétel nélkül megtalálhatóak a vezető magyar borászok csúcsborai. Az ízletes falatok mellett kitűnő olasz kávé-különlegességekkel is igyekeznek a vendégek kedvében járni.

Részletes információk hamarosan a Rendezvényhelyszín specialista oldalain >>>


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing