MADE IN PÉCS – Pécs, a kulturális főváros

2015.03.13. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Kultúra

Születésnapi esttel folytatódott a New York Művész Páholy. Március 9-én a kulturális programsorozat második születésnapján a Világ Legszebb Kávéházát ismét izgalmas, szakmájukban meghatározó, a kulturális élet különböző területein alkotó művészek töltötték meg, akik egy különleges szállal kapcsolódnak egymáshoz: mindannyiuk életében meghatározó város Pécs. A középpontban az ország egyik kulturális csomópontja, fővárosa volt: Pécs – a zene, az irodalom, a képzőművészet, a színház képviselőivel.

A vendégekkel a Pécshez kötődésről, a város szerepéről, hangulatáról, munkájuk találkozási pontjairól, a pécsi kulturális életről és a mediterrán város egyedi aurájáról, Pécs város nagy művészeiről beszélgettek, s vetítés, élőzene és felolvasás kapcsán varázsoltak ünnepi estet.

Vendégek voltak:

Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, író, irodalomtörténész

Weiler Péter festőművész, író, online főszerkesztő

Márta István zeneszerző, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője

a Halott Pénz zenekar – Járai Márk és Marsalkó Dávid zenészek

 NYMP. HOL Magazin 2015.

A New York Művész Páholy is ünnepelt. A programsorozat két évvel ezelőtt vette kezdetét, ez alkalomból az esten virággal köszöntötték azon törzsvendégeket, akik szinte minden irodalmi rendezvényen részt vettek eddig a Világ Legszebb Kávéházában.

A szervezők roppant büszkék a programsorozat sikerére, hiszen a két év alatt csaknem 10 ezren vettek részt ezeken. A két év alatt a tematikus estek minden alkalommal teltház előtt zajlottak, s a fellépő művészek, a látogatók, az azóta kialakult törzsvendég-gárda egyaránt elégedetten, lelkesedéssel és az irodalom, a művészet iránti tudás-kíváncsisággal élvezték a programokat. A New York Művész Páholy sikere minden bizonnyal leginkább az irodalom, a művészet közvetlen megközelítéséből adódik.

 NYMP. HOL Magazin 2015.

A New York Művész Páholy rendezvényeinek megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy

NYMP. HOL Magazin 2015.

NYMP. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing