Ma kezdődik az Uránia Filmnapok sorozata

2015.01.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra, Film

Ma kezdődnek az Uránia Filmnapok, a négynapos mustra keretében több mint 60 játék- és dokumentumfilmet tekinthet meg a közönség a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.
A filmszemle programja idén egyetlen társadalmi jelenségre, a migrációra - úgy mint a belső migráció, az elvándorlás, a bevándorlás, a menekültek, és a kultúrák egymás mellett élésének ügyére - koncentrál.

A rendezvény csütörtökön Fekete Ibolya a vasfüggöny leomlására emlékező Bolse Vita című filmjével nyílik meg, amelyet egy osztrák filmkülönlegesség, az európai uniós csatlakozás pillanatait megidéző Across the Border című alkotás követ. Az est alkalmával harmadikként Radványi Géza Circus Maximusát is megtekintheti a közönség.

A vetítéseket zenei programok és pódiumbeszélgetések teszik színesebbé, utóbbiak keretében filmes szakmabéliek és társdalom-, illetve kultúrakutatók osztják meg gondolataikat a migráció jelenségéről, a magyar film Amerika-képéről, valamint a jelenkori bevándorlás dokumentumfilmes feldolgozásáról.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar kultúra napján, csütörtökön éjszaka műsorra tűzik az előző év magyar premierfilmjeit, így az el- és bevándorlás témájához kötődő VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Viharsarok című alkotásokat is.

A vasárnapig tartó vetítések jelképes árú, 50 forintos regisztrációs jeggyel látogathatóak. A részletes program megtekinthető az Uránia Nemzeti Filmszínház honlapján.

 

 

MTI 2015. január 22., csütörtök 6:17


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing