Ma kezdődik a Sörfesztivál és Csülökparádé Békéscsabán

2015.06.11. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Ma kezdődik és vasárnapig tart Békéscsabán a 15. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amelyre az esemény szervezői 40-50 ezer látogatót várnak.

Csütörtökön kora este hagyományosan ejtőernyővel hozzák a fesztiválra az első hordó sört, amelyből a négy nap alatt várhatóan 700-800 hordó fogy el. A fesztivál söre idén is a Hunyadi Mátyás sör lesz, emellett több mint százféle nedűből válogathatnak a látogatók. Olyan különlegességeket is meg lehet kóstolni, mint a belga csokisör vagy a kávés sör – tájékoztatott Bora Imre, a fesztivál ötletgazdája.

Pénteken nyitják meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítást és Vásárt, amelyre csaknem száz kiállító jelentkezett, közel harmincan a Vajdaságból és Erdélyből érkeznek.

A szombati csülökpörkölt-főzőversenyre az ország minden pontjáról mintegy 130 csapat jelentkezett, egy induló Németországból nevezett a megméretésre.

A fesztivállal egy időben lesz a Nemzeti Parkok Hete, ezért a fesztivál helyszínén, a békéscsabai Sportcsarnok mellett az ország nemzeti parkjai is kiállítanak, és helyi termelőket is hoznak magukkal. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója a saját területükről beszélve elárulta: ők sárga nőszirommézet, sziki őszirózsamézet és fekete nadálytőmézet állítanak ki, emellett meg lehet kóstolni a nemzeti parkban élő túzok számára termesztett gabonából és sörárpából készülő túzoksört is.

A belépődíjas rendezvényen számos koncert is lesz, kiemelt előadónak számít Ákos, aki pénteken lép fel, rajta kívül a Neoton Família, a Hooligans, Vastag Csaba, Nótár Mary, a Bikini, a Tankcsapda, a Republic, a 100 Folk Celsius és Demjén Ferenc adnak koncertet.

 

 

MTI 2015. június 11., csütörtök 4:37


Cikkajánló
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!
- A SKULT13 márciusi programjai
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE
- PultAlól 4. - Hol volt hol nem volt
- 10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing