Ma kezdődik a IV. Budapesti Zsidó Filmfesztivál

2015.11.19. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Film

Tizenhárom, többségében Magyarországon még nem vetített filmet láthat a közönség a IV. Budapesti Zsidó Filmfesztiválon, amely csütörtökön kezdődik a Művész moziban.

A többek között London, San Francisco és Vancouver után Budapesten is megjelenő filmfesztivál célja, hogy az elmúlt év nemzetközi filmterméséből válogatva minél sokrétűbb képet adjon a zsidó kultúra színes és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról.

A mustrán 13 alkotást, köztük 2 dokumentumfilmet láthat a közönség, a rendezvény internetes oldala szerint változatos műfajok és zsidóságértelmezések jellemzik az idei kínálatot. Mint írják, a program összeállításánál döntő szempont volt mind a nemzetiségi, mind a műfaji sokszínűség.

Az idei év programjában egyebek mellett német, amerikai, izraeli és lengyel filmek találhatók meg. A fesztivál nyitófilmje a Félix és Meira című kanadai film, amely 2014-ben elnyerte a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál legjobb hazai játékfilmnek járó díját. Szerepel a programban Robin Williams egyik utolsó filmje, a Brooklyn legmérgesebb embere és látható lesz a filmvásznon többek között Kate Hudson, Mila Kunis és Peter Dinklage is.

A filmfesztivál kísérőprogramjai között városi séták és beszélgetések szerepelnek. A vasárnapig tartó fesztivál teljes programja a www.zsifi.org weboldalon érhető el.

 

MTI 2015. november 19., csütörtök 5:26


Cikkajánló
- 2020. Gundel Károly-díjasai Dr Csizmadia László és Molnár Attila
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing