Ma indul - Négy napon át sörünnep a Budai Várban –

Közel 100 féle sör elöször együtt egy helyen az I. Budavári Sörfesztiválon. Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25-28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készül az egyik legnagyobb hazai sörgyártó, a Heineken Hungária, valamint számos kisebb sörfőzde is.

Sörsátrak, sörfalu, gasztronómiai különlegességek, valamint koncertek várják a sörkedvelőket. A sörkóstolással egybekötött bemutató sajtótájékoztatón a fesztivál szóvivője, Péter Anna hangsúlyozta: a gasztronómiai forradalom immár a sörre, a hazánkban talán legnépszerűbb italfajtára is végre átterjedni látszik.

Kulcsinformációk:

Augusztus 25-én megnyitja kapuit az I. Budavári Sörfesztivál.

A rendezvényre látogatók közel 100 féle sört - a hazai italok mellett német, cseh, belga, angol és ír különlegességeket -- kóstolhatnak meg a négy nap alatt.

A fesztiválon összesen nyolc hazai kézműves sörfőzde vesz majd részt: a Rotbuger családi látvány sörfőzde, a Gyertyános Sörfőzde, az ER-PÉ Serfőzde, a Cervisia Sörfőzde, a Csobánkai Kézműves Serfőzde, a Kaltenberg Sörház, a KO-CSE Sörfőzde, a Kölese Sört gyártó Rámpa Kft., valamint a Keserű Méz is megtalálható lesz a kínálatban.

A sörbarátok a Budai Várban nem „csupán” kóstolhatják majd a számtalan féle folyékony kenyeret, de a Heineken jóvoltából egy látványos bemutató keretében, folyamatában is megtapasztalhatják, miből és hogyan készül a sör. A program során az érzékszerveket, így a látást, tapintást, ízlelést, szaglást bevonva, lépésről lépésre kalauzolják végig a fogyasztókat az egyes állomásokon.

A Sörfesztiválon részt vevő Soproni most is „képzi” majd a csapolás iránt érdeklődő látogatókat, akik egy kis előképzés után élesben is kipróbálhatják csapoló tudományukat.

A Budavári Sörfesztiválon kóstolható sörök listája folyamatosan bővül. Az alábbiakban olvasható ízelítő a rendezvényen megtalálható sörökből:

A jó éjjeli portás, A Sörünnep Söre, Banán sör, Barbar, Bitburger világos, Bogan 5.5% világos, Bombardier félbarna, Bors Barna, Bors Búza, Brandecker Barna, Brandecker Narancs, Brandecker Világos, Budweiser Budvar, Carlsberg, Cherry Day meggy, Corsendok Premium Pils, Corsendonk Agnus, Corsendonk Pater, Corvin Burg Barna, Corvin Burg Citrone, Corvin Burg Pilseni, Corvin Burg Vörös, Csobánkai keserű, Dab világos, Delirium Nocturnum, Delirium Red, Delirium Tremens, Dunai Ászok, Dupla köleses sör, Edelweiss, Erdinger barna, Erdinger világos, Fekete Ászok, Fekete Mária, Floreffe Brune, Floris Kriek, Francinuv 5.1% világos, Gösser, Guinness fekete, Heineken, John Bull classic világos, Kaltenber világos barna, Kaltenberg Szűretlen, Kaltenberg vörös, Keserű méz, Kilkenny vörös, Köleses sör, Köstritzer fekete, Kronenburg Blanc, Krusovice barna, Krusovice világos, Kumburák 5% világos, Kwak, Lindemans Kriek meggy, Nì¾ný barbar 5.3% félbarna, Podkrkonošský speciál 6.3% világos, Podkrkonošský speciál tmavý 6.3% barna, Pumkin tök, Radeberger világos, Rotburger Barna, Rotburger Szűretlen maláta, Rotburger Világos, Satan Red, Schöfferhofer világos, Soproni, Soproni 1895, Soproni Fekete Démon, Szűretlen világos, Tmavý le¾ák 4.5% barna, Tuborg Green, Wernesgrüner világos, Zlatovar 4.7% világos, Zlaty Bazant


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing