Liszt Fesztivál Sopronban

Liszt Fesztivál

2013. március 14 – 17.

Sopron

www.prokultura.hu

A Sopron közelében fekvő Doborjánban (ma Raiding) született 1811-ben Liszt Ferenc, a zenetörténet leghíresebb zongoravirtuóza, a romantika egyik formabontó komponistája, aki 9 évesen Sopronban adta első hangversenyét. 

Élete során a mester többször visszatért szülőföldjére és összesen hat alkalommal koncertet is adott városunkban.
A Soproni Dalkör még a szerző életében emléktáblát helyezett el a szülőházán, de a város művészeti együttesei (zenekar, kórus) és intézményei (zeneiskola, múzeum, kulturális központ) folyamatosan ápolják Liszt Ferenc emlékét. Mindezek mellett tíz éve egy reprezentatív fesztivál is évről-évre megemlékezik Liszt Ferencről, melynek gerincét a zongorakoncertek adják, de emellett kurzusok, „zenemaratonok”, kiállítások, valamint szakmai találkozók és konferenciák is színesítik a város kulturális kínálatát. Sopron a Liszt Fesztiválnak köszönhetően megőrizte kiemelt pozícióját a Liszt-városok sorában, és igyekszik erejéhez mérten a Fesztivállal is hozzájárulni a Liszt-kultusz ápolásához.


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing