Lezárult a Gellérthegy ötletpályázat

2016.11.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Tizennégy pályázó részesült elismerésben a csütörtökön lezárult Gellérthegy ötletpályázaton, melynek eredményét online hozta nyilvánosságra Miniszterelnökség pénteken.

Hatvannyolc munka érkezett be a nyílt pályázatra, melyre bárki beküldhette a Gellérthegy és a Citadella revitalizációjára vonatkozó építészeti, tájépítészeti vagy képzőművészeti megoldásokat alkalmazó kreatív koncepcióját, figyelembe véve a kiemelt világörökségi szerepkör és a természeti értékek egyensúlyát.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint számos kiváló elképzelés került a bíráló bizottság elé, melyekből három pályaművet tartottak kiemelt megvételre érdemesnek. További tizenegy pályamunka pedig olyan ötleteket mutatott be, melyek továbbgondolásra érdemesek, ezek 1-1 millió forintos megvételt érdemeltek ki.

A pályamunkák megtekinthetőek a www.gellerthegypalyazat.hu weboldalon.

A név nélkül, kódolt azonosítóval, titkos formában benyújtott ötleteket a bíráló bizottság tagjai - köztük neves, elismert építészek, tájépítészek, történészek, valamint Budapest főépítésze - értékelték. A bizottság elnöke Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, társelnöke Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár volt. A beérkezett koncepciókat a táji környezet, a városképi illeszkedés, a turisztikai jelentőség, valamint az értékőrzés szempontmátrixa szerint vetették össze és értékelték.

Már a pályázat meghirdetésekor is érezhető volt a fokozott érdeklődés a témával kapcsolatban, mely rengeteg inspiráló ötletben tükröződött. A bíráló bizottság a Gellérthegy fővárosi és országos jelentőségére, valamint a beérkezett pályázatok sokszínűségére tekintettel egy következő, a megvalósításhoz vezető építészeti ötletpályázat meghirdetését ajánlja a kiírónak - olvasható a közleményben.

 

 

 

MTI 2016. november 11., péntek 10:45


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing