Lezajlott az Euroskills szakács és pincér válogató versenye
Március 11-én pénteken lezajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Euroskills nemzetközi ifjú szakemberek versenyének szakács és pincér válogató versenye, melynek a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája adott otthont. A versenyre jelentkezőkből 3-3 fő jutott tovább a következő megmérettetésre:

Ramocsai Barbara, Pereszlényi Alexandra és Jándi Lőrinc (szakács), valamint Török Bettina, Szántay Péter és Császár Attila (pincér). A verseny mintegy 6 órán keresztül folyt, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai- és alapanyag ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem angol nyelvismeretükről is.
A kommunikáció - feladatismertetés, menüírás, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása -, angol nyelven folyt. A szakácsok 4 modult teljesítettek: zöldségdarabolás, krémleves, halétel, tányérdesszert; a pincérek koktélt kevertek, terítettek, gyümölcsöt faragtak és flambíroztak. A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelő rendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak.
A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt. Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2016. decemberében, a svédországi Göteborgban megrendezésre kerülő Euroskills nemzetközi versenyre. A szervezők, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és Gundel Károly Szakképző Iskolája, valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeretettel várja az érdeklődőket 2016. április 18-19-én a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács és pincér verseny döntőjén.
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét