Lezajlott az Euroskills szakács és pincér válogató versenye

Március 11-én pénteken lezajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Euroskills nemzetközi ifjú szakemberek versenyének szakács és pincér válogató versenye, melynek a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája adott otthont. A versenyre jelentkezőkből 3-3 fő jutott tovább a következő megmérettetésre: 

Ramocsai Barbara, Pereszlényi Alexandra és Jándi Lőrinc (szakács), valamint Török Bettina, Szántay Péter és Császár Attila (pincér). A verseny mintegy 6 órán keresztül folyt, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai- és alapanyag ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem angol nyelvismeretükről is.

Euroskills nemzetközi verseny. HOL Magazin 2016.


A kommunikáció - feladatismertetés, menüírás, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása -, angol nyelven folyt. A szakácsok 4 modult teljesítettek: zöldségdarabolás, krémleves, halétel, tányérdesszert; a pincérek koktélt kevertek, terítettek, gyümölcsöt faragtak és flambíroztak. A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelő rendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak.

Euroskills nemzetközi verseny. HOL Magazin 2016.


A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt. Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2016. decemberében, a svédországi Göteborgban megrendezésre kerülő Euroskills nemzetközi versenyre. A szervezők, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és Gundel Károly Szakképző Iskolája, valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeretettel várja az érdeklődőket 2016. április 18-19-én a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács és pincér verseny döntőjén.

Euroskills nemzetközi verseny. HOL Magazin 2016.


Cikkajánló
- Jövő héten rendezik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált
- Gördülő dűlők a Villányi borvidéken
- Emléktáblát avattak a Sevillai Világkiállítás emlékére a Budapesti Gazdasági Egyetemen
- Cukorcsökkentési vállalásokat tettek a hazai üdítőital-gyártók
- Utazási tanácsok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing