Letették az alapkövét a budapesti repülőtéri szállodának

2016.09.08. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Letették az alapkövét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő új repülőtéri szállodának szerdán. A 3,2 milliárd forintból megépülő létesítmény másfél év múlva fogadhatja első vendégeit.

Az időkapszulát Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Gilles Clavie, az Ibis szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis-csoport elnök-vezérigazgatója helyezte el az építkezés területén, a kivitelezés előkészületei már hetek óta zajlanak.

A Budapest Airport és Wing Zrt. együttműködésében egy 145 szobás, közvetlen terminálkapcsolattal rendelkező szálloda létesül, a kivitelező a Market Építő. Az átriumos, belső udvarral is rendelkező, 5200 négyzetméteres szállodában 350 négyzetméteren konferenciatermeket is kialakítanak.

Letették az alapkövét az épülő repülőtéri szállodának. HOL Magazin 2016.

Jost Lammers az építést bejelentő sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a repülőtéren idén a tavalyinál egymillióval nagyobb, 11 milliót meghaladó utasforgalom várható az év végéig, újabb rekordot állítva ezzel fel.

Hozzátette: a szálloda beruházásán évek óta dolgoznak, most tökéletes az időzítés, mivel egyre több hosszú távú járatot üzemeltető légitársaság jelenik meg Budapesten.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a folyamatos bővülés mellett a kiszolgáló létesítmények fejlesztésére is költ a repülőtér. A BUD 2020 programban 50 milliárd forintot költ a repülőtér üzemeltetője új utasmóló kialakítására, utasfelvételi kapacitások bővítésére és logisztikai beruházásokra.

Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a magyar nemzetgazdaság számára az ingatlanszektor fontos motor, ezért kell, hogy legyenek erős, tapasztalt, stabilan működő szereplői.

A szállodában a bejelentkezésnél és a szobában is lesz repülőtéri utasinformációs szolgáltatás, a szobák négy emeleten, többségében a város felé helyezkednek el. Előzetes becslések szerint az átlagos vendégéjszakák száma fejenként 1-1,5 lehet.

Letették az alapkövét az épülő repülőtéri szállodának. HOL Magazin 2016.

 

MTI 2016. szeptember 7., szerda 11:11


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing