Lepsényi István: rekord évet zárhat idén a turizmus

Rekord évet zárhat idén a turizmus, az előrejelzések szerint a bevételek várhatóan meghaladják a 350 milliárd forintot, így az ágazat egyre inkább hozzájárul a gazdaság bővüléséhez - mondta Lepsényi István, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett szálláshelyek forgalmával kapcsolatban kiemelte: év végéig a Magyarországra látogató turisták száma meghaladhatja a 10 milliót, az eltöltött vendégéjszakák száma pedig a 25 milliót.

A külföldi és a magyar vendég forgalom egyaránt jelentős. Magyarország az ENSZ turisztikai szervezetének 50 országot rangsoroló listáján a 24. helyen áll a beérkezések száma alapján. A belföldi forgalom elsősorban a Széchenyi Pihenőkártyának köszönhetően "szépen alakul" - tette hozzá az államtitkár.

Kérdésre elmondta: bár a KSH adatai szerint októberben 3,4 százalékkal csökkent a külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest, ez csupán szezonalitás, október ugyanis holtszezon, novemberben kezdődik az élénkülés és decemberben lesz a csúcsidőszak.

A főváros és a vidék viszonylatában arra is rámutatott, hogy a külföldi turisták egyre többször rövid városlátogatásra érkeznek az országba, ebből leginkább Budapest profitál, a gyógyturizmus révén azonban már vidékre is ellátogatnak a külföldiek.

Kiemelte: a belföldi turizmus erősítését több program támogatja, köztük a Bejárható Magyarország Program.

 

MTI 2015. december 12., szombat 10:51


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing