Látványpalackozót épít a Pannonhalmi Főapátság Ravazdon

Látványpalackozót épít a Pannonhalmi Bencés Főapátság a szomszédos Ravazd községben, a közel 100 millió forint összköltségű fejlesztést 50 millió forinttal támogatja a Leader Program.

A palackozóüzem gépsora akár napi 30 ezer üveg megtöltését teszi majd lehetővé. A 4 és 8 deciliteres kiszerelésű ásványvizet elsősorban szállodákban, éttermekben akarják értékesíteni - mondta Veiland László, a főapátság értékesítési és marketing igazgatója pénteken az MTI-nek.

A támogatást a ravazdi forrásvíz hasznosítására alakult kft. nyerte el a Leader Program keretében. A társaság 50 százalékos tulajdonosa a főapátság, a másik 50 százalékos tulajdonrészen a ravazdi önkormányzat, továbbá egy alapítvány és néhány vállalkozó osztozik.

A látványpalackozó számára az ásványvizet egy 106 méter mély kút biztosítja, amely a ravazdi önkormányzat tulajdona - közölte Feketéné Varga Mária polgármester. Fúrására több mint 10 millió forintot fordítottak- jegyezte meg a községvezető.

A palackozó próbaüzemét a tervek szerint jövő év elejére tervezik. Megtekintése kiegészítő turisztikai program lehet a monostorba érkező látogatók számára.

 

MTI 2011.
Fotó kulturpont.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing