Látványos belső udvar egy New York-i loft lakásban

2015.02.24. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Manhattan szigetén, Észak-Tribecában, egy 1884-ben épült kaviár raktár épületében alakította ki Andrew Franz ezt az egyedülálló loft lakást, melynek fókuszpontjában egy süllyesztett belső udvar áll. Az Ingatlantájoló szakértői szerint, az üvegfalú, süllyesztett kapszula vidám, színes kerti bútoraival és zöld növényeivel életet visz az indusztriális stílusú loft lakásba, és kapcsolatot teremt a lakás és a virágos tetőterasz között.

A látványos belső udvarnak nemcsak a falai készültek üvegből, de egy sötétített üvegből készült, elhúzható tetőablakot is kapott, így jó időben, az ablak elhúzásával, fénnyel árasztja el az amúgy szűk ablakokkal ellátott, régi, sötét raktárépületet, forró nyári napokon pedig a sötétített üveg véd a nap káros sugaraitól.

A közel 280 négyzetméteres, csaknem kétemeletnyi belmagassággal rendelkező loft lakásban jó ötlet volt ez a süllyesztett üvegkabin kialakítása, mely megteremti a kapcsolatot a kint és a bent, a természet és a nagyváros között, jó időben pedig nemcsak fénnyel, de friss levegővel is elárasztja az amúgy rosszul szellőző, régi raktárépületet, éjszakánként pedig lámpásként világítja be a loft lakás indusztriális enteriőrjét.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing