Kulturális programok a Világ Legszebb Kávéházában

2012. április 10-én, kedden délben – az újságírók őszinte érdeklődésétől övezve – a New York Kávéház bemutatta újonnan induló kulturális programsorozatát. A művészetkedvelő közönség mostantól rendszeresen találkozhat kortárs írókkal, költőkkel, színészekkel.

A sajtótájékoztatón Nagy Gábor, a kávéházat üzemeltető cég tulajdonosa elmondta, szeretnék, ha a művészek ismét második otthonuknak tekintenék a Kávéházat, és itt alkotnának – mint azt tették elődeik is. A legnagyobb ma élő kortárs írók és költők előtt tisztelegve megalapították a New York Irodalmi Páholy tagságot. Ennek legfeljebb 15, ma élő neves író-költő lehet tagja, akiknek személyéről egy szűk kuratórium dönt. Az újonnan induló kulturális programok pedig a következők:

Irodalmi Páholy - A New York Irodalmi Páholy nyitóestjének íróvendége, április 15-én, 18 órától a ma élő egyik legnagyobb költő, a kétszeres Kossuth-díjas Juhász Ferenc lesz, vendégei pedig két jó barátja, Konok Tamás festőművész és Kovács Levente zeneszerző. A tradíció jegyében az este folyamán felavatják a költő aláírásával, fényképeivel és eredeti kézirataival dekorált művészasztalát.

New York Irodalmi Páholy.

Irodalmi pályázat - Az Irodalmi Páholy művészeti vezetője és a www.irodalmipalyazat.hu helyszíni szépíró versenyt hirdetett. A több mint 50 jelentkező a helyszínen tudja meg a pontos témát, amiből 3 és fél óra alatt kell megírni pályaművét, melyet az este folyamán értékel is a zsűri. A győztesnek abban a megtiszteltetésben lesz része, hogy a díját személyesen Juhász Ferenctől veheti át.

Nyugat Bár – Az Irodalmi Páholy kamararendezvényeként útjára indul egy kiemelkedő zenés irodalmi sorozat is, amely a jelen kor irodalmi életének rangos alakjait és fiatalabb tehetségeit vonultatja fel. Első vendége a Kossuth-díjas, kiváló költő-műfordító-professzor, Lator László lesz. Az est zenei főszereplője pedig Berki Artúr, a New York Café Bárzongorista versenyének győztese.

Színészpáholy – A Színészpáholy estéről-estére a vendégek közé ülteti a színészóriásokat. Első alkalommal, április 29-én, Csomós Éva újságíró beszélgetőtársa, vendége Bodrogi Gyula lesz.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing