Különös fóbiák tartják sakkban a sztárokat

2015.11.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Film

Magasság, pillangók és bohócok. Csupán pár dolog, amitől a hollywoodi sztárok azonnal rosszul lesznek, ha közelükbe kerülnek. Összeállításunkban annak néztünk utána, hogy kik és mitől félnek, illetve hogyan próbálnak felülkerekedni a fóbiáikon.

Az Oscar-díjas Nicole Kidman, A stepfordi feleségek (Paramount Channel, november 17., 15:55) sztárja a lepidoptero áldozata. Ez azt jelenti, hogy a színésznő retteg a lepkéktől. Gyermekkori trauma áll a háttérben. Iskolából hazafelé menet futott bele egy óriási példányba, amely szárnyait kitárva, mozdulatlanul állt a házuk tornácán. Akkor sem szállt el, amikor a kislány a közelébe lépett. Helyette Kidman futamodott meg. A hátsó ajtón osont a lakásba és úgy várta a szüleit, mint a felmentő sereget. A színésznő máig sem tudott a pillangó-undorától megszabadulni. Pedig pár éve még arra is vállalkozott, hogy egy Természettudományi Múzeum pillangóházába besétáljon, ahol több száz rovar repkedett körülötte. Szó se róla nem sokáig bírta. Egy percen belül sikoltva rohant ki onnan. Azóta inkább nem megy a pillangók közelébe

A rettenthetetlen akcióhősöket megformáló Sylvester Stallone, a D-Tox sztárja (Paramount Channel, november 17., 22:00) sem mentes a fóbiáktól, ő leginkább a magasságtól fél. Azonnal előjön a tériszonya, ha tíz méternél magasabbra kell mennie. Ha veszélyesnek ítélte a helyzetet, a forgatásokon is kaszkadőr helyettesítette. A Cliffhanger felvételein sikerült valamennyire erőt vennie magán. Miután állandóan hegyen dolgozott hozzászokott a számára cseppet sem kellemes körülményekhez. Annyira belejött a szirteken való ugrálásba, hogy azóta magánemberként is visszajár hegyi túrákra. Bár véglegesen nem szabadult meg végleg a tériszonyától, azért ma már sokkal jobban bírja a magasságot, mint korábban.

Az olyan bizarrul vicces figurákat, mint Willy Wonka, vagy Jack Sparrow, megformáló Johnny Deppnek sem kell a szomszédba mennie, ha szeretné megtapasztalni, mi a félelem. Az Álmosvölgy legendája sztárja a cirkuszi bohócok láttán kezd azonnal reszketni. A földöntúli gonosz megtestesülését látja bennük, így gyerekei hiába is kapacitálták, sosem ment velük olyan helyre, ahol összefuthat akárcsak eggyel is közülük. Kizárta a bohócokat az életéből és ennek köszönhetően nem kell azon gondolkoznia, hogyan is gyógyulhatna ki a furcsa fóbiájából.

Vele ellentétben Brad Pitt egészen hétköznapi paranoiával küzd. A Bábel (Paramount Channel, november 22., 21:40) főszereplője képtelen visszafordulni. Ha kisétál az ajtón és bent hagyott valamit az asztalon, nem tud visszamenni érte. Ha az autóban ül és túlhajt egy elágazáson, semmiképp nem kanyarodik vissza. Szerencsére a legtöbbször ott van vele a felesége, vagy az asszisztense, így mindig akad ember, aki visszamegy az elhagyott dolgokért, vagy alternatív útvonalat talál a célhoz.

Rajtuk kívül Hollywood többi sztárja is küzd kisebb-nagyobb fóbiával. Pamela Anderson a tükröktől, Carmen Electra a víztől, Kim Basinger a nagy terektől, Madonna a villámlástól és a vihartól, Orlando Bloom a malacoktól, Billy Bob Thornton az antik bútoroktól, Christina Ricci a szobanövényektől, Matthew McCounaghey pedig a sötét alagutaktól kap frászt.

A fóbiás sztárokkal egész héten találkozhatnak a nézők a Viacom filmcsatornáján, a Paramount Channel műsorán. Érdemes figyelni a főszereplésükkel vetített filmeket, többek között A stepfordi feleségeket (november 17., 15:55), a D-Tox-ot (november 17., 22:00) és a Bábelt (november 22., 21:40), mert mindhárom alkotás részt vesz a Paramount Filmakadémia játékon, amelynek a heti nyereményeken túl a fődíja egy éves mozibérlet.


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- 10.000 epizód – Történelmet írt a Barátok közt
- Elkezdődött az El a kezekkel a Papámtól! című különleges családi film forgatása
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing