Különleges tárlatvezetések a Várkert Bazárban

2016.09.14. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Egyedülálló tárlatvezetésekkel, gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokkal, sétákkal és a Binder Quartet koncertjével várja látogatóit a Kulturális örökség napjai sorozat keretében szeptember 17-én és 18-án a Várkert Bazár.

A budai Vár nyugati pincerendszerében feltárt rituális zsidó fürdőben szombaton és vasárnap is indulnak tárlatvezetések, itt a pincerendszer egyik legrégebbi része, a mindössze 23 négyzetméteres mikve is látható lesz. Ennek a helyiségnek a feltárása azért is jelentős, mert létezése igazolta, hogy a Képes Krónikában említett zsinagóga egykor valóban létezett - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében mindkét nap délelőtt és délután is indulnak tematikus idegenvezetések, amelyek során a kert és az épületegyüttes azon részei is bejárhatók lesznek, amelyek a hétköznapokon a közönség számára nem, vagy csak részben látogathatók.

Szeptember 17-én Rozsonits Tamás, zenei szakíró, dobos és Török Ádám, a Mini frontembere, másnap pedig Molnár György Elefánt, az Omega gitárosa kalauzolja majd az érdeklődőket a poptörténeti sétákon, amelyek során az 1970-es, 1980-as években a helyszínen működő Ifipark történetét ismerhetik meg az érdeklődők.

A tárlatvezetések mellett zenei programmal is várják a kikapcsolódni vágyókat, akik szombaton a Binder Quartet koncertjét hallgathatják meg a Szárazárok színpadon.

Szintén szombaton Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutató gyűjtéséből archaikus imádságokat lehet meghallgatni a Testőrpalotában, vasárnap ugyanitt pedig interaktív mesélős, muzsikálós foglalkozással várja a kisgyerekes családokat Környei Alice játszóháza.

A Várkert Bazár és a Hosszúlépés csapata szervezésében szombaton A Sissi legenda elnevezésű sétán a királyné ellentmondásoktól és intrikáktól sem mentes életéről lesz szó, másnap a Citadelláról induló, a Szabadság árnyékában című programon pedig láthatók lesznek a letűnt koroknak a helyszínhez kapcsolódó emlékei.

 

 

 

MTI 2016. szeptember 14., szerda 7:20


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing