KulinArt - tárlatvezetés és vacsora...

...a Kovács Gábor Gyűjtemény Gyűjtemény műveivel
Meghirdetjük a klasszikus kiállítási anyagunkhoz kapcsolódó KulinArt programunkat, mely kalandozás a művészet és a gasztronómia világában. Nem csupán a Kovács Gábor Gyűjtemény klasszikus magyar festményeivel, hanem kulináris élményekkel is találkozhatnak a KOGART látogatói. 

Kovács Gábor majd két évtizede vásárol műalkotásokat azzal a céllal, hogy létrehozzon egy, az újkori magyar festészet történetét méltón reprezentáló gyűjteményt. Kollekciója a XVIII. század elejétől napjainkig terjedő korszak művészetét öleli fel, és jelenleg közel négyszáz alkotásból áll. Gyűjteménye fő irányvonalát a klasszikus szépségeszményt kifejezésre juttató, természetelvű tájfestészet remekei képviselik, melyekhez harmonikusan kapcsolódnak a más tematikát felvonultató alkotások. A kollekció kivételes értékű gyöngyszemei id. Markó Károly és Vaszary János alkotásai.

A gyűjtemény szinte hiánytalanul reprezentálja a XIX. század romantikus, majd realista tájábrázolásától, a nagybányai iskola plein air festészetén keresztül, a XX. század első évtizedeinek különféle izmusaiba torkolló fejlődési ívet. A főművekhez szépen illeszkednek a kiegészítő alkotások, de nem hiányoznak az igazán ritka kincsek sem, mint például Mányoki Ádám, Munkácsy Mihály, Gulácsy Lajos vagy Csontváry Kosztka Tivadar képei. A jelenleg is folyamatosan gyarapodó Kovács Gábor Gyűjtemény a legrangosabb magyar magángyűjtemények sorába tartozik.

A képeket továbbálmodva a gondolatok és érzések, ízek és aromák formájában kelnek új életre. A főzés ezúttal nem egyszerűen az ételek elkészítését jelenti, hanem a műalkotások üzenetének sajátos élménnyé történő megfogalmazását is.

Ezen az estén Fertőszögi Péter, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kurátora tart exkluzív tárlatvezetést és közben Kiripolszki Istvánnal az étterem séfjével elkalandozunk a kulináris élvezetek világába is.

 

MENÜ:

id. Markó Károly: A tanítványok elhívása

Vörös tuna caponataval

Chardonnay 2009, Gróf Buttler Borászat Eger

 

 

Vaszary János: Leányka a veteményes kertben

Savanyított zöldségekkel töltött káposzta libamájjal

Fehér Cuvée 2008, Gróf Buttler Borászat Eger

 

Paál László: Erdei út eső után

Õzgerinc pirított vargányás burgonyával

Cabernet Sauvignon 2007, Gróf Buttler Borászat Eger

 

Csontváry Kosztka Tivadar: Titokzatos sziget

Chilis csokoládétorta

G-pont 2007, Gróf Buttler Borászat Eger

 

A vacsoraest ára: 9.900 Ft / fő + Áfa + 12% felszolgálási díj

 

Az ár magában foglalja:

az érkezéskor egy pohár könnyű prosecco-t,

a tárlatvezetést

a négyfogásos vacsorát a hozzá tartozó borokkal

üdítőt, ásványvizet, kávét, teát.

Helyszín: KOGART Ház (1062 Budapest, Andrássy út. 112)

Időpont: előzetes egyezetés alapján minimum 30 fő részvételével

Bővebb információért, kérjük, keresse Hanga Lászlót a (06 1) 354-3826-os telefonszámon, vagy a (06 30) 500-2073-as mobilszámon.

 


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing