Kubai salsa, mojito és Hemingway

Sztárok avatták fel Budapest leghangulatosabb kubai éttermét
Kubai ízek és fergeteges hangulat a La Bodeguita Del Medioban

Forróvérű salsa táncosok, hamisítatlan kubai szivar, valamint az egzotikus karibi ország legkedveltebb long drinkjei, a Mojito és a Cuba Libre gondoskodtak a fergeteges hangulatról a december 7-én nyílt LA BODEGUITA DEL MEDIO(LBDM)kubai étterem avatóján. 

A Fészek klub aljában számos hírességet ragadott magával a felhőtlen kubai jókedv, miközben GOMBOS EDINA, a rendezvény moderátora rengeteg érdekességet osztott meg a jelenlévőkkel. A népszerű műsorvezető többek között férjével, a kubai származású ALBERTO COSTAFREDÁVAL együtt ünnepelte, hogy immár a Dob utcában, Budapesten is lehetőség nyílik megízlelni az autentikus, karibi konyha ízeit. „A La Bodeguita Del Medio az első olyan étterem, bár Budapesten, ahol tényleg minden hamisítatlanul kubai. Aki ide betér, az rögtön Havannában érezheti magát.” – nyilatkozta Edina. A VII. kerületi étterem a kubai nagykövet H.E. Julio Ceasar CANCIO FERRER ajánlásával és üzletemberek, politikusok, több híres személyiség - HORVÁTH ÉVA, KISS RAMÓNA, GESZLER DOROTTYA, FODOR ZSÓKA, ÁRPA ATTILA, ISZAK ESZTER, KATUS ATTILA, KIRÁLY TAMÁS, MUJAHID ZOLTÁN, KEMBE SOREL, VARGA GYÕZÕ, VARGA VIKTOR, TALMÁCSI GÁBOR részvételével nyitotta meg kapuit.

Megnyitott a La Bodegita Del Medio. HOL Magazin 2012.

A La Bodeguita Del Medio a kubai étterem hivatalos franchise képviselője Magyarországon. Az étteremben megtaláljuk a nálunk is egyre népszerűbb Mojito -t, amit a havannai LBDM-ban kevertek ki először, de az ételek is kubaiak: congri, sült banán, yuca mojo szósz és malangachips, pollo al Aljibé, ropa vieja. A ház specialitása, hogy az élő óriásrákok, a lobsterek közül is válogathatunk. Kevés olyan étterem van a világon, amely annyira hosszú és gazdag történettel, valamint annyi híres vendéggel büszkélkedhetne, mint a havannai La Bodeguita Del Medio. Az étterem neve spanyolul annyit tesz: „kocsma az utca közepén”. A híres éttermet 1942 - ben alapította Angel Martinez, és rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert, főleg értelmiségi, művész és bohém körökben. Leghíresebb állandó vendége a kalandos életű író, Ernest Hemingway, de többször megfordult az étteremben Pablo Neruda, Gabriel Garcia Marquez, Brigitte Bardot, Sophia Loren, és napjaink hollywoodi sztárjai is, akikről különböző fényképeket helyeztek el a falakon. Budapesten a Fészek klub legendája ma is mélyen él az emberek emlékezetében. Az épület stílusában, hangulatában ma korhűen tükrözi az eredeti koloniál stílust. Ez azonban csak az első lépés az óriási átalakításban, mert tavasszal a kertben is monumentális nagyságú felújítás lesz. Ennek keretében 20 méter hosszú bárpult, óriás pódium, grill terasz kerül kialakításra, mindez 500 fő befogadására lesz alkalmas. Igyekeznek összekötni a kubai és a magyar kultúrát is. Az étterem hemzseg a tradicionális emlékektől, amelyeket egyenesen Havannából hoztak, így például megtaláljuk Hemingway aláírását, vagy egy felfordított széket is, melyet egy híres kubai író emlékének szenteltek. Mielőtt elindult a második világháborúba, azt kérte a La Bodeguitában, hogy fordítsák fel a székét, és ha visszatér, akkor majd újra azt fogja használni. Sajnos, soha nem tért vissza, elesett a háborúban, így azóta minden LBDM étteremben, a világ bármely táján, egy fejjel lefelé, a falra akasztott székkel tisztelegnek az emlékének.

Budapesten is megnyitott a La Bodegita Del Medio. HOL Magazin 2012.

A vendégek nemcsak baráti légkört, professzionális kiszolgálást kapnak, de a hét minden napján élvezhetik a kubai élőzenét és táncot, hisz a budapesti La Bodeguita Del Medioban a fiesta soha nem ér véget.

Fergeteges partival nyitott a budapesti La Bodegita Del Medio. HOL Magazin 2012.

Bővebb információ: Jana Halukova (jana.halukova@bodeguita.hu és +3620-236-9248), vagy Ötvös Edina (edinaotvos@yahoo.com.au és +3630-207-7605)


Cikkajánló
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing