Krzysztof Zanussi Budapesten

2014.11.25. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Tomáš Sedláček és Jürgen Habermas után novemberben a világhírű lengyel filmrendező, Krzysztof Zanussi előadásával folytatódik az „Európai gondolkodók” sorozat.
A sorozat harmadik vendége a lengyel Krzysztof Zanussi, lengyel filmrendező, a Persona non grata című film rendezője, a Csoda Krakkóban producere. Zanussi nem csak filmrendezőként, de közéleti személyiségként is világszerte elismert. Sokszínű gondolkodásához hozzájárult, hogy filmművészeti tanulmányait megelőzően fizikát tanult a Varsói Egyetemen, majd filozófiát a krakkói Jagelló Egyetemen.

Budapesten „A Kelet az Kelet, a Nyugat az Nyugat – igaza volt Kiplingnek?” címmel tart előadást a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, másnap pedig az Európa Pontban beszélget kultúráról, Európa jövőjéről, Közép-Európáról, az ukrajnai helyzetről és annak lehetséges következményeiről.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2014 tavaszán kezdődött "Európai gondolkodók" sorozatában olyan neves európai gondolkodókat – tudósokat, kutatókat, művészeket – lát vendégül Budapesten, akik maradandót alkottak, és figyelmet érdemlő elképzelésekkel rendelkeznek arról, merre kellene tartania Európának. A Képviselet célja, hogy az előadások és beszélgetések új megvilágításba helyezzék Európát, illetve közös gondolkodásra ösztönözzenek a kontinens és az Európai Unió jövőjéről.

A sorozat első vendége a cseh sztárközgazdász, Tomáš Sedláček, a Jó és a rossz közgazdaságtana című bestseller szerzője volt, majd a világhírű német filozófus és szociológus, Jürgen Habermas érkezett Budapestre.

Az előadások helyszíne és időpontja:

2014. november 26. (szerda) 17:00

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Ódry Színpad

VIII. Budapest, Vas utca 2.

2014. november 27. (csütörtök) 18:00

Európa Pont

II. Budapest, Lövőház utca 35.

Az előadások nyelve angol, angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A részvétel mindkét előadáson ingyenes, de az Európa Pontban előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az euthinkers@eu.hu e-mail címen lehet.


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing