Kreatív gyerekváros nyílik október végén a Nyugati téren

Magyarországon, de Európában is egyedülálló kreatív kiállítás nyílik gyerekeknek október végén Budapesten, a Mini Cityt a Nyugati téren, a volt Skála Metró épületében, összesen 1800 négyzetméteren alakítják ki - mondta Máté Xénia, a kiállítást megalkotó Prime Exhibition ügyvezetője az MTI-nek.

A kiállításon a gyerekek kipróbálhatják magukat a nagyok világában, pár órára olyan dolgokkal is foglalkozhatnak, amelyek többnyire tiltva vannak nekik. Így például a piacon ők lehetnek az árusok, kezelhetik a mérleget és a pénztárgépet, orvosként bepillanthatnak a műtőbe, kipróbálhatnak műszereket, szobafestőként szabadon mázolhatnak, építészként falazhatnak. A stúdióban most ők mondják el a híreket, jelenthetik az időjárást, vezethetnek vagy éppen szerelhetnek autót.

Máté Xénia megjegyezte: a gyerekek a méretben rájuk szabott környezetben játékosan bár, de valóban felnőttes munkákat végezhetnek.

A szervezők a 3-12 éves korosztályt célozták meg, de - mint az ügyvezető elmondta - családi programot kínálnak, az aktív szülők részt vehetnek a játékban. A család felnőtt tagjai is kellemesen tölthetik el az időt, büfé és várakozó áll a rendelkezésükre, a legkisebbeknek pedig mini kuckót alakítottak ki - ismertette.

A beruházás 100 millió forint nagyságrendű, a költségek jelentős hányadát azok a szponzorok állják, amelyek az egyes szakmákat bemutatják. A szervezők azzal számolnak, hogy a kiállítás egy éves időtartama alatt 150-200 ezren látogatnak el. A családi jegy, amellyel két felnőtt és két gyerek mehet be 5000 forint.

MTI 2011. szeptember 26., hétfő 8:02


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing