Középkori hagyományőrző fesztivált rendeznek Pécsett

2016.08.10. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Mintegy ötven ingyenes programmal - köztük koncertekkel, tematikus bemutatókkal és szabadtéri filmvetítésekkel - várja a látogatóit a Janus Pannonius Középkori Hagyományőrző Fesztivál, amelyet augusztus 26. és 28. között másodszor rendeznek meg a pécsi Barbakán-bástyánál és várároknál.

Mint azt Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere, a rendezvény fővédnöke az esemény szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte: idén háromnaposra bővül a város középkori múltjának, mindennapjainak bemutatását célul kitűző rendezvény. Augusztus 28-án Kaszás Géza A lovasíjász című filmjét és a Magyar vándor című vígjátékot láthatják a szabadtéri vetítésen résztvevők - tette hozzá. Másnap bábelőadások, középkori népi játszóház, lovasíjász- valamint hagyományőrző bemutatók, utcaszínházi előadások szerepelnek a programok között, augusztus 28-án Fekete László és fiai tartanak erőművész-bemutatót. A közönség zenei szórakoztatásáról - mások mellett - a Vágtázó Csodaszarvas, a Dalriada és a Sub Rosa régizenei együttes gondoskodik, a koncerteket követően táncházat is rendeznek. Őri László kitért arra is, hogy az alkalomra a Pécsi Sörfőzde Janus Pannoniusról elnevezett sört készít, amelyet a fesztiválhelyszínen lehet majd megkóstolni. Ruszák Miklós főszervező az MTI-nek elmondta, hogy a mintegy 6 millió forintos költségvetéssel megrendezendő idei programsorozatra 12 ezer látogatót várnak.

 

 

 

 

MTI 2016. augusztus 10., szerda 11:23


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing