Középkor testközelből

- megújult programokkal, családi rockoperával várja az iskolásokat és a családokat a bikali Reneszánsz Élménybirtok -
A hosszú vakáció után nem könnyű a gyerkőcöket rávenni a tanulásra, visszazökkenésre. Első osztályú kedvcsináló lehet egy bikali családi- vagy osztálykirándulás, ahol minden generáció garantáltan remekül szórakozik és mellette rengeteg ismerettel gazdagodnak, testközelből ismerhetik meg a középkort.

A bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja – aki belép a hatalmas fakapun, úgy érezheti magát, mintha egy hollywoodi szuperprodukció forgatásába csöppent volna. A kis középkori lakóházak, műhelyek, vendéglők épületei, a reneszánsz palota és a hatalmas, fából épített lelátó, a középkori jelmezekben tevékenykedő kézműves mesterek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott solymászok mind-mind tökéletesen korhűek. Az egész napos programot küzdelmekkel teli, izgalmas lovas előadás, valamint ragadozó madár bemutató színesíti.

Reneszánsz Élménybirtok. HOL Magazin 2013.

Fergeteges zenei és vizuális élmény

Életszóló élményt ígér az egész családnak a „Mátyás, az igazságos” című családi rockmusical, melynek ősbemutatóját júliusban tartották Bikalon, elsöprő sikerrel. A 2X50 perces lovas előadás látványelemei lenyűgözőek, szereplői magas színvonalú játékkal, énekkel, meglepő effektekkel, fordulatokkal szórakoztatják a közönséget. Már csak az ifjú Kinizsit játszó 12 éves fiú miatt is érdemes megnézni a darabot, aki varázslatos hangjával azonnal belopja magát a nézők szívébe.

Pintér Tibor és társulata minden ízében megidézi legendás királyunk szellemiségét. A végén természetesen a rossz megkapja büntetését, a jó elnyeri méltó jutalmát. Nem is lehetne másként, hiszen Mátyás, igazságos!

A darabot Pintér Tibor és Szűts István zeneszerző Mátyás királlyá koronázásának 555 évfordulójára írta. A parádés szereplőgárda: Pintér Tibor, Buch Tibor, Makrai Pál, Papadimitriu Athina, Kaszás Géza, Dóczi Péter, Várfi Sándor, Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Balogh Máté, Szabó Dorottya, Békefi Viktória, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei, valamint a Puchner Birtok-Bikal lovasai és színészei.

Előadások: augusztus 3., 10. és 17-én

Részletek: http://www.puchner.hu/index.php?kod=674&modul=menupontok

Reneszánsz Élménybirtok. HOL Magazin 2013.

 

Középkori újdonságok

Már eddig is számtalan látnivaló, kipróbálnivaló akadt a 7,5 hektáros tematikus parkban, ám az elmúlt évek tapasztalatai alapján most megújul az Élménybirtok teljes kínálata: a középkori időutazás, a múltat idéző épületek és birtoklakók új arcukat mutatják meg a vendégseregnek.

Gyerekek és felnőttek ősztől még több középkori ismeretet és titkok sajátíthatnak itt el. A bővített program kínálat keretében bemutatásra kerülnek a kor harcművészeti szokásai és eszközei, a különböző kézműves foglalkozások. Rendeznek gasztronómiai és állatos programokat, színházi előadásokat, korhű történelem órákat és ügyességi vetélkedőket. A fiúk és a lányok akár külön-külön programokon is részt vehetnek, így mindenki azzal foglalkozhat, ami hozzá a legközelebb áll.

Megtudhatjuk, hogy vajon milyen harcászati alakzatokat alkalmaztak őseink, hogyan alakultak ki a lovagrendek, voltak-e egyáltalán reneszánszkori felfedezések. Kiderül, hogy milyen étkezési szokások jellemezték őseinket, vannak-e fennmaradt receptek, esetleg használunk-e ma is középkori praktikákat a főzés során. Testközelből tapasztalhatjuk meg, mivel foglalkozik a numizmatika és a heraldika. Rácsodálkozhatunk a középkori orvoslás módszereire. Sok kérdésre találunk választ, új és érdekes témákkal ismerkedhetünk meg. A tapasztalat útján elsajátított ismeretek, a játékos tanulás során szerzett információk hosszú távon is megmaradnak, nem felejtődnek el egykönnyen! Ha valamikor, most igazán érdemes újra ellátogatni a középkori világot élethűen elénk táró tematikus parkba. Bővebb információ: http://elmenybirtok.hu/


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing