Közel negyedmilliárd forintból új szálloda épült Kalocsán

2016.09.01. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Nem egészen egy év alatt, mintegy 240 millió forintból alakították ki Kalocsa új szállodáját, a Pilvax Hotelt a történelmi belvárosban - A szálloda igazgatója, Guzsván Gábor elmondta: az 1820-as években épült lakóházat a Civis Core Invest Kft. mintegy 170 millió forint európai uniós támogatással újíttatta fel.

A műemlékvédelem alatt álló épület egy új szárnnyal is bővült. A szállodában tizenöt, jórészt kétágyas - köztük egy akadálymentesített -, klimatizált, WiFi eléréssel rendelkező szobát, egy finn szaunát, konferenciatermet, kávézót és borpincét alakítottak ki - sorolta Guzsván Gábor.

A háromcsillagos hotel üzemeltetését a Service4You Management Kft. látja el. A szálloda jelenleg hét kalocsainak biztosít munkalehetőséget. A szállodaigazgató hangsúlyozta: a hotelt elsősorban az egy vagy két üzleti éjszakát a városban töltőkre pozícionálták, de természetesen konferenciák, csapatépítő tréningek helyszínéül is szolgálhat. Tóth Szilvia értékesítési vezető elmondta: már az őszi időszakban teljes foglaltságra számítanak.

A 2013 októberében alapított, budapesti székhelyű tulajdonos, a Civis Core Invest Kft. ingatlanok bérbeadásával foglalkozik. A vállalkozásnak az e-beszamolo.hu információs oldalon közzétett adatai szerint 2015-ben nem volt bevétele, és az évet valamivel több mint egymillió forint veszteséggel zárta.

A szállodának helyet adó klasszicista lakóház a 19. században a Szabó család tulajdonában volt. Szabó József - Kossuth bizalmasaként - a szabadságharc idején a salétrom beszerzését felügyelte. Szabó József mellett azonban az épületben lakók közül többen tartoztak a pesti Pilvax Kávéház törzsvendégeihez, az 1848-as szabadságharcot útjára indító szellemi és politikai közösséghez.

 

 

 

 

MTI 2016. augusztus 30., kedd 17:14


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Meddőség ellen a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing