Kovács László marad az MVI elnöke

2018.05.20. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Tisztújító Közgyűlést tartott a május 16-án a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagsága. Egyhangúlag elfogadták a 2017. évi elnöki és pénzügyi beszámolót, ismertették a 2018. évi költségvetési- és cselekvési tervet, valamint megválasztották az MVI elnökségét, Képviselő testületét és Felügyelő Bizottságát.

A testület elnöki tisztségét az elkövetkezendő négy évben – immár 3. ciklusban – ismét Kovács László látja majd el. Szintén döntés született az alelnökök személyéről, mely pozícióra Berkes Gyula, Garaczi János, Semsei Rudolf és Kis Zoltán kaptak megbízást.

Megválasztották a Felügyelő Bizottság elnökének Horváth Tamást, a tagjai Szabó László és ifj. Gombás András lettek. A következő periódus Képviselő Testületének tagjai: Balázs József, Gottwald Zoltán, Rápolthy István, Major Vilmos, Ipacs Tamás, Bardóczy Ákos Kolos, Molnár Attila, Sztankó Tamás, Zerényi Károly és Csúcsy István.

A közgyűlés az elnökség hatáskörébe utalta a regionális bizottságok munkájáról való döntést. A 2018. évi cselekvési terv főbb pillérei: lobbitevékenység az ÁFA csökkentés kérdéskörében és a reprezentációs adó felülvizsgálatában, jogdíjak tekintetében továbbra is folyamatos tárgyalások az Artisjussal. A szakma képviselete a felügyeleti, a hatósági és rendeletalkotó szervekkel a hivatalos egyeztetéseken. Továbbá hazai és nemzetközi versenyeken való részvétel, illetve azok anyagi és szakmai támogatása, konferenciák szervezése. Szakmai programok, gasztrotúrák szervezése, valamint a hagyományőrzés és tiszteletadás tekintetében a Gundel Károly díj és az Év Vendéglőse díj adományozásának folytatása, s a közeljövőben Jakabffy László emlékkönyv kiadása, együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal és a Jakabffy családdal.

 

 

 


Cikkajánló
- JARDINETTE kertnyitó - június 12.
- Csillagos ötös íz jön a Fantától: itt a Fanta dinnye-csillaggyümölcs!
- Három új termék érkezik a Dreher családba
- Stílusos ART Piknik - Művészeti gasztroshow Győrött
- Negyedjére is BalatonBor!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing