Kormánytámogatás a Womex megrendezéséhez

2013.12.06. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Kultúra

Sikeres pályázat esetén több mint 470 millió forinttal támogatja a kormány a World Music Expo, azaz a Womex világzenei vásár 2015-ös budapesti megrendezését a 2014-es és a 2015-ös költségvetés terhére - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

A Womex 2015-ös budapesti megrendezésére a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás Kft. pályázik együttműködő partnereivel, a Művészetek Palotája Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, a Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, valamint Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft.-vel.

A kormányhatározat szerint az emberi erőforrások minisztere és a nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy sikeres pályázat esetén gondoskodjanak a központi költségvetésről szóló törvény előkészítése során a 2014-es évre 76,2 millió forint, a 2015-ös évre pedig 393,8 millió forint, összesen 470 millió forint állami támogatás megtervezéséről az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezetében.

A dokumentum szerint az emberi erőforrások miniszterének feladata lesz a magyar zenei exportiroda szakmai koncepciójának, valamint a zenei exporttevékenység hosszú távú finanszírozási kereteinek és rendszerének kidolgozása, valamint az erről szóló előterjesztés elkészítése is jövő év április 30-ig.

 

MTI 2013. december 5., csütörtök 18:41


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing