Koncertekkel és hajókirándulással zárul szombaton a V4-es programsorozat

2018.06.28. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A V4 elnöksége alatt Magyarország olyan kulturális programsorozatot indított el, amelynek célja a tagországok közötti kapcsolatok erősítése, a közös kulturális értékek bemutatása volt. A magyar elnöki ciklus végéhez érve, és annak tiszteletére a kulturális összetartozás és a négy ország közössége jegyében szervezett V4 Évadzáró Ünnep két helyszínen várja a gyerekeket és felnőtteket

A Várkert Bazár előtti koncerteken délelőtt fellép mások mellett Kézdy Luca hegedűs, a lengyel Kapela Brodow, Tóth Evelin és az Ewiva, valamint a SU.VA és a Hola Polska, amely több nép kultúráját és zenéjét hozza el egyszerre, a lengyel swingtől kezdve a latin ritmusokon át, egészen a dél- amerikai dallamokig. Az estet utcabált rendeznek, amelyen fellép Egri Péter és a Mystery Gang, valamint Heinz Gábor Biga.

A Müpa előtt Rutkai Bori, az Ethnosound és a Bújdosó Trió ad koncertet, majd érkezik a Funeral Marsching Band, őket pedig a Grammy-díjas fuvolaművész, Sisa Michalidesova követi. Este a Müpa színpadán négy ország művészei lépnek fel egy nagyszabású Operettgálán, amelyet kivetítőn nézhetnek végig a résztvevők. A koncerteket Szemző Tibor zárja egy különleges mozikoncerttel.

A zenei élmények mellett mindkét helyszínen a V4 országok gasztronómiai jellegzetességeit felvonultató kóstoló és egész napos filmvetítés lesz kultikus cseh és lengyel alkotásokkal, valamint V4-es mesékből összeállított bábelőadás, hangszerkészítő workshop és táncház is várja a látogatókat, a helyszínek között pedig ingyenes hajójárat is közlekedik.

 

 

MTI 2018. június 26., kedd 14:50

 


Cikkajánló
- Gin-tonic bérlet a Várkert Bazárban
- Csáth Géza Emlékest a Városliget Caféban
- Idén is Badacsony New Yorkban!
- XX. Szőlészeti és Borászati Konferencia
- Csábíts szezonális fogásokkal!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing