Koncertek és családi programok az idei Gönci Barack Vigasságon

2017.06.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A barackból készült finomságok mellett koncertekkel, gyerek- és családi programokkal, tánccal, valamint hasznos előadásokkal várják az érdeklődőket a 6. Gönci Barack Vigasságon július 1-jén és 2-án Boldogkőváralján.

A gönci barack a Zempléni-hegység lankáinak jellegzetes gyümölcse, amelyet ezen a két napon sokféle formában kóstolhatnak meg az érdeklődők. Lesz barackpálinka, baracklekvár, barackos gombóc és barackszörp is - hangsúlyozta Czakó Mónika, az esemény ötletgazdája és főszervezője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A családoknak is szóló fesztiválon a gyerekek a koncertek mellett kézművesfoglalkozásokon vehetnek részt az egész napos játszóházban: nemezelhetnek, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a tűzzománc készítésével, de gyerek mesemondók is szórakoztatják a közönséget.

A programok a Pálinkaház udvarán és a várban lesznek, a két helyszín közt gumikerekű kisvasút szállítja a vendégeket.

Havas Dóra gasztroblogger barackból készült finomságai mellett az Anyukám mondta étterem különlegességeit, a Sárga Borház grillezett ételeit és az Aranygombos Fogadó kínálatát is megkóstolhatják az érdeklődők.

A látogatók tizenhatféle pálinka közül válogathatnak, amelyek válogatott nemes és vadgyümölcsből készültek.

A rendezvényen fellép mások mellett a Magna Cum Laude, ByAlex, Hobo, valamint Szalonna és Bandája is.

Czakó Mónika felidézte: ezen a vidéken 1960-as években indult el a gyümölcs nemesítése és termesztése. Ma a gönci termővidéken 250 hektáron termelnek több mint tízféle barackot, magyar és francia fajtát egyaránt.

 

 

 

 

MTI 2017. június 14., szerda 13:21


Cikkajánló
- Pancs - Design és Gasztroplacc
- Abigél-maratonra hív a Petőfi Irodalmi Múzeum
- Aranytíz 2018 január
- Decemberben izgalmas élőkoncertek és különleges karácsonyi ajándék várja az utasokat a Budapest Airport terminálján
- Egy hónap múlva Ortodox Karácsony a Belvárosi Főplébániatemplomban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing