Koncertek és borfesztivál Fertődön

2015.08.06. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Haydn Meets Jazz címmel szabadtéri koncerteket, borfesztivált és kézműves vásárt rendeznek pénteken és szombaton a fertődi Esterházy-kastély kertjében.
Az Eszterházi Vigasságok című programsorozat keretében a hétvégén tartják a Haydn meets Jazz fesztivált, amelyen pénteken a Glenn Miller Orchestra lép fel. Az 1956-ban alakult big band évente mintegy háromszáz koncertet ad a világ számos országában.

Szombaton a Snétberger Quartettel lép fel a magyar származású Tony Lakatos, aki szaxofonon, és a francia származású Michel Godard, aki tubán játszik majd.

A szabadtéri koncertek mellett kézműves vásárt és második alkalommal a Magyar Történelmi Borok Fesztiválját is megrendezik, ahol nemcsak a hazai történelmi borvidékek nedűit, hanem a szőlészet-borászat néprajzi kulturális értékeit is bemutatják.

Emellett a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Cseh Tamás Programban szereplő két zenekar, a Lynd és az Ersch koncertjét is élvezheti a közönség.

A harmadik alkalommal megrendezett Eszterházi Vigasságok tavasztól őszig tartó időszakában csaknem 110 fellépő 50 hangversenyével várja vendégeit az Eszterházy-kastély.

A programsorozat kiemelt célja a már ismert előadók mellett a fiatal tehetségek bemutatása.

A kormány 250 millió forinttal támogatja a fesztiválsorozatot.

 

MTI 2015. augusztus 5., szerda 13:59


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál
- Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing