Koncertek, borudvar, folklórprogramok a szekszárdi szüreti fesztiválon

2013.09.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Csaknem félszáz program, koncertek, kiállítások, népzenei és néptáncestek, borudvar várja a négynapos szekszárdi szüreti napok közönségét csütörtöktől.
Az idei rendezvény újdonsága, hogy a belvárosi rehabilitáció befejeződésével ismét lesznek rendezvények a város történelmi főterén, a Béla király téren.

A tolnai megyeszékhely legnagyobb rendezvényének számító fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok kerülnek előtérbe; mint a kulturális központ vezetője elmondta, már most nagy az érdeklődés Mikó István Jászai-díjas színművész és Kis Pál István szekszárdi költő Vidám borisszák című "borvirágkantátájának" bemutatója iránt, amelyet pénteken rendeznek a Művészetek Házában.

Az Örökség elnevezésű országos gyermeknéptánc-találkozón, amelynek gáláját pénteken tartják, hazai csoportok mellett részt vesz a csehországi Bojkovice táncegyüttese, a Vajdaságból a szabadkai Tálentum Művészeti Egyesület, valamint az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Kiscimbora táncegyüttese is. Szombaton a Csurgó, illetve a Szeret zenekar ad koncertet a fesztiválon, amelynek fellépői között lesz a Ghymes, a Republic, a Budapest Bár és a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes is.

A szüreti napokat több kiállítás kíséri, köztük kettő is a Sárköz kultúrát mutatja be, a Művészetek Háza pedig Kovács Ferenc bonyhádi művésztanár alkotásaiból rendez tárlatot.

A Béla király téri borudvarban 37 szekszárdi és vendégként egy csopaki borászat kínálja borait, mellettük két pálinkaház párlatait is megkóstolhatják a szüreti napok látogatói. A Garay étteremben tartandó borszemináriumokon ezúttal kilenc szekszárdi borászat és egy pálinkaház képviselői tartanak kóstolóval egybekötött előadásokat.

Idén először "légi bortúrát" is szerveznek: a történelmi borvidéket az Őcsényi Repülőklub gépén lehet majd megnézni madártávlatból.

 

MTI 2013. szeptember 17., kedd 16:20


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing