Királyi környezet, királyi ízek

Új, izgalmas programot kínál látogatóinak a Gödöllői Királyi Kastély. A kiállítások és egyéb programok mellett gasztronómiai túrák keretében királyi csemegék kóstolására is lehetőségük nyílik annak az egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően, amit a nyár folyamán indítottunk útjára. Az előadásokkal egybekötött kóstolók nagy sikert aratnak a látogatók körében.

A túrák célja, hogy a történelmi ismeretek mellett megismertessék a látogatókat azokkal a gasztronómiai érdekességekkel, amik egyrészt a kastélyhoz, másrészt a magyar történelemhez kötődnek. Az érdeklődők négyféle program közül választhatnak.

Gödöllői gasztronómiai séta. HOL Magazin 2012.

A História és Harmónia túra során nem elsősorban a királyi kastély, hanem inkább a magyar történelem kerül előtérbe. A magyar konyha hungarikum-számba menő különlegességeiről tartott előadás során egy-egy finom falatot is megkóstolhatnak a résztvevők, de megtudhatják, mi mindent köszönhetnek a kulináris élvezetek kedvelői a gulyáson túl a magyarok szakácsművészetének, és mik azok az ínyencségek, amiket nem feltétlenül kapcsolunk össze a magyar konyhával, pedig innen indultak, és lettek népszerűek szerte a világon.

Gödöllői gasztronómiai séta. HOL Magazin 2012.

A Császári és királyi kedvencek című program szintén egy történelmi és gasztronómiai időutazásra ad lehetőséget: I. Istvántól Ferenc Józsefig ismerteti meg az érdeklődőkkel, hogy mit kedveltek a koronás fők, és mi kerülhetett az uralkodó asztalára. Természetesen egy ilyen programból nem maradhat ki a finom tokaji borok kóstolása sem.

Gödöllői gasztronómiai séta. HOL Magazin 2012.

Az Illatok és emlékek nevet viselő túra már elsősorban Gödöllőhöz kötődik. Ennek során hallhatnak az érdeklődők az egykori vadászatokról, az ízek pedig az erdei sétákat idézik meg. Természetesen a vendégek tányérjára is ehhez kapcsolódó falatok kerülnek, amelyeket például szarvasgombával készítenek el. A program a Vadásznapon is nagy sikert aratott.

Míg az előző gasztronómiai kalandok elsősorban a csoportosan érkezők számára jelentenek vonzerőt, és előzetes bejelentkezés útján vehetők igénybe, addig a kínálat negyedik,

„Ízek és titkok” címet viselő programjának kínálatát bárki megkóstolhatja a kastély kávézójában.

Gödöllői gasztronómiai séta. HOL Magazin 2012.

A kézzel, kizárólag a kastély részére készülő bonbonok a hozzájuk ajánlott borokkal, egyedüli ízharmóniát nyújtanak. Akik azonban szervezett formában vesznek részt a programon, itt is sok érdekességet tudhatnak meg, többek között arról, milyen bonbonokat kedvelt Erzsébet királyné. Milyen csokoládékat készített a császári család számára a Sthümer csokoládé üzem, amely megkapta a Császári Királyi Beszállító címet. A kastély egyedi márkás termékei, különleges édességei, amelyek az utóbbi időben kerültek kifejlesztésre, a Budai Várban szeptemberben megrendezett Édes Napokon (Csokoládé és Édességfesztivál) is elnyerték az érdeklődők tetszését.

A részletes programajánlat letölthető innen >>>

http://www.kiralyikastely.hu


Cikkajánló
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Fenntarthatósági díj az őriszentpéteri Pajta Étteremnek
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- Nyelv babérral - gasztronómiai szöveggyűjtemény
- Újra a Stand a legjobb étterem

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing