Kinyitják kapuikat a Forster Központ műemlékei

A nemzeti ünnep alkalmából március 14-től 16-ig nyílt napot tartanak, április elsejétől pedig kinyitnak és kiállításokkal, rendezvényekkel várják a látogatókat a Forster Központ kezelésében lévő műemlékek, műemlékegyüttesek.
A hagyományokhoz híven a tavasz beköszöntével szerte az országban újra látogathatók lesznek a Forster Központ kastélyai, műemlékei, és kiállításokkal, rendezvényekkel, családi programokkal várják a látogatókat az épületekben, valamint a történeti parkokban egyaránt - közölte a központ az MTI-vel.

Az idei év két különlegességét is ígér: az egyik, hogy újra eredeti szépségében lesz látható az edelényi kastélyszigeten a XVIII. századi L'Huillier-Coburg-kastély, amelynek termeit Lieb Károly rokokó falfestményei díszítik. A Holt-Bódva revitalizációjával a kastélyszigetet újra víztükör veszi körül, éppúgy, mint háromszáz éve, az építés kezdetekor. A kastély március 27-i ünnepélyes megnyitóját követően, április ötödikétől várja vendégeit.

A másik az Oroszlány-Majkpusztán 1733-ban alapított kamalduli remeteség, ahol nemcsak a most is megtekinthető tizenhét cellaház, a templomtorony és a kert lesz látogatható, hanem kora nyártól a restaurált kolostorépület is, amelynek díszudvara és festett falképes refektóriuma kiállítással várja az érdeklődőket.

Az edelényi kastélysziget. HOL Magazin 2014.

Emellett a füzérradványi Károlyi-kastély, a nádasdladányi Nádasdy-kastély, a fáji Fáy-kastély, a péceli Ráday-kastély, a dégi Festetics-kastély, Pécsen a Jakováli Haszan pasa dzsámija, Lovasberényben a Cziráky-kastély, Tatán az Esterházy-kastély, Ozorán a Pipo-várkastély, Fertőrákoson a püspöki palota, Sümegen a püspöki palota, Budapesten, a Várban a De la Motte-Beer-palota, Sirokon a barlangvár, illetve a tájház is kitárja kapuit.

A nyitva tartásról, programokról részletes információ a helyszíneken, valamint a Forster Központ honlapján található.

 

 

MTI 2014. március 13., csütörtök 17:12


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing