Kiemelkedő hazai fejlesztéseket mutatnak be a müncheni ingatlanpiaci szakkiállításon

2017.10.08. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Kiemelkedő hazai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be Budapest, illetve Magyarország a 20. EXPO REAL Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron Münchenben október 4-6. között.

Az MTI-hez eljuttatott szerdai tájékoztatás szerint a Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogásával létrejött Budapest-standon a kormányzati és önkormányzati projektek, valamint a piaci szereplők ingatlanfejlesztései mellett a Liget Budapest projekt is kiemelt helyet kapott.

A magyar piac fejlődését a nemzetközi színtéren is elismerik, a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztések középpontba állították Magyarországot, az ingatlanbefektetési piac rekord bővülését és azokat a projekteket, amelyek révén az ország még kiemeltebb turisztikai és befektetési célponttá válik - fogalmazott Szeneczey Balázs, Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese a közlemény szerint.

A Budapest-standon kiállító CBRE ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatási adatai szerint a befektetők idén az első kilenc hónapban már csaknem 1,4 milliárd eurót költöttek a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon, így a befektetések ebben az évben várhatóan elérik 1,6-1,7 milliárd eurót, meghaladva a tavalyi, kiemelkedő 1,54 milliárd eurót. Január-szeptemberben a teljes forgalomból az iroda- és a kiskereskedelmi piac 41-41 százalékkal részesedett, 18 százalék ipari ingatlanokat érintett. Az előrejelzések szerint a 2016-17-es magyar ingatlanbefektetési piac értéke együtt meghaladhatja a 3 milliárd eurót, ami rekord magas likviditást tanúsít. A 2012 óta tartó növekedéssel a kelet-közép-európai régió ingatlanbefektetési forgalmának egyre jelentősebb arányát képviseli Magyarország - fogalmazott a CBRE.

A gazdasági növekedés és stabilitás kedvez a befektetéseknek, jelenleg is több mint száz olyan céggel tárgyal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), amelyek Magyarországot vizsgálják következő befektetésük helyszínéül. Már a "rajtvonal előtt" álló beruházások is nyolcmilliárd eurónyi befektetést és 22 ezer új munkahelyet jelenthetnek az országnak - idézi a közlemény Ésik Róbertet, HIPA elnökét. Hozzátette: "a hagyományos termelői és szolgáltatóipari beruházások ösztönzése mellett az a célunk, hogy minél több olyan befektetőt találjunk, aki ipari ingatlanok vagy irodaházak fejlesztésében érdekelt".

Takács Ernő, az ágazat legnagyobb vállalatait összefogó Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke szerint a következő két évben is tartósan megmaradhat a befektetési érdeklődés, ami különösen fontos, mert a befektetési piac 60 százalékán főként német, angol, amerikai és osztrák befektetők osztoznak, 40 százalékát teszik ki a magyarok vásárlásai. Az RICS nemzetközi ingatlanszakmai szervezet felmérése alapján a magyarországi befektetői hangulatindex 48-as szintre emelkedett, amely a kelet-közép-európai régió legjobb mutatója, és a magyar piacon rekord - jegyezte meg a közlemény szerint.

A Budapest-stand elsődleges célja az volt, hogy a lehető legtöbb potenciális befektetőt érjék el Európa legnagyobb ingatlanipari vásárán, valamint hogy bemutassák a vezető fejlesztőket és projektjeiket. A megaprojektek mellett már az első nap az érdeklődés középpontjába kerültek az ingatlanfejlesztés területéhez kapcsolódó magyar találmányok: a Chameleon elnevezésű okosotthon-megoldás, a napelemmel felszerelt, újrahasznosított műanyag hulladékból készült moduláris térburkoló rendszer, a Platio, vagy a szennyvízből hőenergiát nyerő, épületek hűtését és fűtését környezetbarát módon biztosító Thermowatt.

A szakvásáron 77 ország 1700 kiállítója, illetve csaknem 40 ezer ingatlanpiaci döntéshozó szakember vesz részt.

 

 

 

MTI 2017. október 4., szerda 16:01


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing