Két csillagot kapott a Black Lake forrásvíz kivételes íze

2018.06.14. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Két csillaggal díjazta az először Magyarországon megjelenő Black Lake forrásvizet a tekintélyes, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi). A kivételes ízt jelképező besorolást a legjobb séfek és sommelier-k ítélték meg a márkának, mely nagyon magas pontszámokat ért el a verseny során.

A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi) 175 elsőrangú séfből és sommelier-ből álló szigorú zsűrije két csillagot adott a világon először Magyarországon kapható Black Lake Montenegro forrásvíznek. A Superior Taste díj kétcsillagos kategóriája azt jelenti, hogy ízét figyelemreméltónak ítélték.

A számos tényező által vizsgált víz valamennyi tekintetben nagyon magas pontszámokat ért el: az első benyomás 88,3 százalékos volt, ahogyan az íz is, az illat 86,4 százalékos volt az értékelések átlaga szerint és a megjelenés is kiemelkedő, 93,2 százalékos volt. A végső benyomás 87 százalékos értéket ért el, így kapott a Black Lake egy 88,5 százalékos összesített pontszámot.

A Black Lake Európa egyik legtisztább gleccserforrásából, a montenegrói Gusarevci forrásból származik, mely az érintetlen, ősfák által védett Durmitor hegységben található több mint 1400 méter magasságban. Kivételes tisztasága mellett alacsony ásványianyag-tartalom és magas pH érték jellemzi, ez utóbbi minden bizonnyal hozzájárul ízének selymességéhez is.

Black Lake forrásvíz. HOL Magazin 2018.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen rangos zsűri rendkívülinek értékelte a Black Lake forrásvizet. Fontos visszajelzés ez számunkra, mert ezáltal igazolva látjuk, hogy valóban olyan vízről van szó, melyet világszerte érdemes megismertetni az emberekkel. Ez a célunk, és első állomásként Magyarországot jelöltük meg, így 2018 júniusában már több színvonalas étteremben megtalálható lesz a Black Lake.” - mondta a díjjal kapcsolatban Klinger Krisztina, a forrásvizet palackozó Diva Hungary Kft. ügyvezetője.

A Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet a legnevesebb európai gasztronómiai szövetségeiből delegált séfeket és sommelier-ket kér fel zsűrizésre immár 15 éve. A díjra jelölt termékeket vakon tesztelik, ennek megfelelően a márkát és a csomagolást sem látják a folyamat során. 2018-ban először digitális alkalmazást is használtak az értékelésekhez, amin keresztül nem csupán pontokat adtak a zsűritagok, hanem a termékfejlesztésben is hasznos javaslatokat, megjegyzéseket is bele írhattak.

Az egycsillagos értékelés nagyon jó ízt jelent és a 70-80% közötti átlagértéket elért termékek kaphatják meg, a két csillag figyelemreméltó ízt jelent és 80, illetve 90% közötti pontszámnál érvényes. A három csillagot a 90% fölötti értékelést elérő termékek kapják meg és kivételes ízre utal.

A Black Lake Montenegro a későbbiekben PET palackos kiszerelésben is kapható lesz kiemelt helyszíneken és a tervek szerint elsőként Magyarországon, majd Európa további országaiban fogják árusítani.

További információ: https://www.blacklakemontenegro.com/

 

 

A Black Lake forrásvízről

A Black Lake természetes forrásvíz Montenegro természetvédelmi övezetének a szívéből, a Durmitor Nemzeti Parkban található Gusarevci forrásból fakad. A több mint 1,400 méter magasan eredő forrás és környezete teljesen érintetlen, mert az emberi tevékenység itt csak minimális mértékben van jelen és védik Durmitor hegység vonulatai. A Black Lake névadója a forrás közelében található Crno jezero (angolul: Black Lake) nevű gleccsertó, mely egyedülálló, ikonikus jelképe ennek a gyönyörű térségnek. A tavat és a forrásokat körülölelő természet kivételes adottságainak köszönhetően a Black Lake Montenegro Európa legtisztább gleccserforrás-vizeinek egyike.


Cikkajánló
- A nomád séf két estén át Budapest vendége
- Kilenc hónap háború
- Magyarország legjobb cukrászdái
- 9 dolog, amit még nem tudtál a parfümválasztásról
- Feltámadás a Nemzeti Hangversenyteremben

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing