Készülünk a XXII. Pezsgő- és Borfesztiválra

Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület önkormányzata 2011. szeptember 3–4-én, 22. alkalommal rendezi meg a fesztivált.
2011-ben is minden korosztályhoz szól ez a rendezvény: lesznek népzenei és világzenei koncertek, kiállítások, gyermekprogramok, játszóházak, hagyományos kézműves vásár, gasztronómiai bemutatók.

 

A rendezvény központi helyszíne a budafoki Oroszlános udvar és a Savoyai Jenő tér lesz. Szeptember 3-án 10 órakor, a Savoyai Jenő téren megnyitó ünnepséggel kezdődik a fesztivál. Ennek keretében kerül sor a kerületi egyházak közreműködésével a szőlőáldásra, majd azt követően az ünnepi felvonulásra. Utóbbi résztvevői a bor- és pezsgőrendek, zenészek, néptáncosok, mazsorettek és természetesen a szőlőkoszorús kocsi.

Sokéves hagyomány a borlovagrendi és a pezsgőrendi avatás, amely nélkül ez a fesztivál nem képzelhető el. 2011-ben Berecz András mesemondó kerül be a pezsgőrendi tagok közé, ha megoldja a furfangos feladatokat.

Az Oroszlános udvarban szombaton déltől kezdődnek a programok: kinyitnak a kitelepült kerületi borászok, a nagyszínpadon bábszínház, majd autentikus görög zene és táncház várja a vendégeket. Estére megérkezik a Kerekes Band, valamint a Maszkura és a Tücsökraj.

A nagyszínpad programjait a szombati napon a Savoyai Jenő téren egy kisszínpad egészíti ki. Itt lép fel többek között a Vivat Bacchus, a gyermekeket az Apacuka koncert várja. Vendégünk lesz a tinik bálványa, Puskás Peti és a tehetséges Szabó Ádám harmonikázik.

Vasárnap délelőtt is a gyermekes családoknak kedvezünk, hiszen Huzella Péter és a népszerű Alma Együttes is vendégünk lesz.

Vasárnap is lesz táncház, melyet Nikola Parov és Herczku Ágnes koncertje előz meg. Délután érkezik a Czimbali Band vidám csapata, majd Berecz András sajátos humorával szórakoztatja a közönséget. A vasárnapi program méltó befejezéseként a Budapest Bár ad koncertet.

A Szőlőskert Gyermeksátor évek óta sikerrel szervezi programjait, kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Meglepetésként térprogramokkal is kedveskednek a szervezők: az óriás Hintayo, a jövőbelátó készülék és a Verklis Karaoke csábítja a család apraját-nagyját.

A központi programokkal párhuzamosan tartanak nyitva a pincészetek, amelyeket gyalogosan vagy omnibusszal lehet megközelíteni. A népszerű pinceséták mellett zenés programokkal és kitűnő borokkal készülnek a kerületi borászok. Ahol bor van, ott elkél a borkorcsolya is. Illatos sajtok csábítanak, a lacikonyha különleges étkeket kínál, de aki a kenyérlángosra vagy éppen a kürtős kalácsra éhezne rá, az sem fog csalódni

A rendezvény célja, hogy a kulturált borfogyasztás mellett igényes programok kerüljenek a közönség elé, a kézműves vásár minőségi termékeket kínáljon, és mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást. A rendezvény ingyenes, de a kóstoláshoz üvegpoharat és italjegyet kell vásárolni.

Testvérvárosaink is képviseltetik magukat a borünnepen. Ebben az évben Barótról, Várnából és Kristianstadból érkeznek a szívesen látott vendégek, hogy aztán magukkal vigyék Budafok-Tétény jó hírét.

A XXII. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál remek hangulatot ígér! Ha az időjárás is kedvező lesz, érdemes kilátogatni a fesztiválra szeptember első hétvégéjén!

 

Forrás: -budafokiborfesztival.hu-

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing