Kert a tetőtérben egy rotterdami kabrió-lakásban

2014.12.15. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Külföldi nagyvárosokban már lehet találkozni kabrió-lakásokkal, melyeknek teteje a kabrió autók mintájára teljesen vagy részlegesen nyitható. Hogy hogyan alakította át lakását a rotterdami Cardinaal házaspár kabrió-lakássá? Ennek jártak utána az Ingatlantájolószakértői.

Egy rotterdami fiatal építész házaspárnak elege lett abból, hogy a nagyváros betondzsungelében nincs egy kis zöld felület, ahol kikapcsolódhatnának, ezért elhatározták, hogy lakásukat kabrió-lakássá alakítják, azaz lakásuk tetőterének egy részében egy nyitható üvegfalakkal és üvegtetővel fedett kertet alakítanak ki.

Igaz, a fiatal pár a lakóterület egy jelentős részét elvesztette az átalakítással, de elmondásuk szerint megérte az áldozatot, hiszen így sikerült teremteniük egy olyan hangulatos, zöld felületet, ahol napozhatnak, grillezhetnek és ahová a gyerekeiket is kiengedhetik játszani.

Az építész házaspár a HUNK Design építésziroda alapítói, így az átalakítást ők maguk tervezték meg. Az átalakítás során az eredeti sátortető 2/3-át eltávolították, itt került kialakításra a tetőkert és a konyha-étkező, mely lapos-tetőt kapott. A sátortető megmaradt 1/3 része alatt pedig a nappali kapott helyet egy vidám, süllyesztett kanapéval.

Az átalakítás során, a lakás terveit kompletten átrajzolták, hiszen az étkező és a konyha korábban az alsó szinten volt. Helyükre most a szülői háló, a fürdőszoba és egy tágas modern gardrób került az alsó szinten.

Az újonnan kialakított tetőterasz falai és teteje részlegesen és teljesen is nyithatóak-zárhatóak, így a teraszt minden időjárási körülmény között használhatják, és a téli hidegben a terasz helyett egy hangulatos téli kert nyújt számukra kikapcsolódási lehetőséget.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://www.decoist.com/2014-12-08/dutch-apartment-rooftop-terrace/

Fotó archdaily.com 


Cikkajánló
- Füstölt pisztráng céklával
- ÉLET ÉS HALÁL
- Újra felfedezett kincsünk, a fürdőgyógyászat
- 2019 január a SKULT13 helyszínein
- Örömhír – nem kell többé választani Isten és a tudomány között

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing