Kávéélmény az örök tavasz földjéről

Az Origin Espresso élménye a Starbucksban
A Starbucks az Origin Espresso bevezetésével új lehetőséget kínál a kávékedvelőknek, hiszen az eddig megszokott Espresso Roast kávébabok mellett most már az évszaknak megfelelő, eltérő régióból származó szemes kávéból is választhatók az italok. Az Origin Espressonak köszönhetően a már megszokott kávéitalok új ízzel gyarapodnak, hiszen a különböző régiók kávéi más és más karakterrel rendelkeznek. Az őszi szezonban az Origin Espresso a Guatemala Antigua kávéból készül.

„Az Origin Espresso bevezetése a kávézás élményét emeli új szintre a Starbucks és reményeink szerint minden hozzánk betérő életében, hiszen ezzel a kávézólánc minden szezonban limitált ideig egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy az egymással versengő kávérégiók kávéit bemutassa. Az Origin Espresso választásával a kávérajongók minden szezonban új ízvilággal ismerkedhetnek meg, az eddig megszokott kávéitalokat személyre szabottan készíthetik el nap mint nap” – mondta Szabó Orsolya, a Starbucks regionális marketing specialistája. „Az ősz újdonsága a Guatemala Antigua, amely a kakaó és enyhén fűszeres aromáinak köszönhetően a már megszokott kávéitaloknak új ízt ad. A nedves eljárással készülő kávé lágy és finoman savas, amely megváltoztatja a kedvenc italok végső ízét, aromáját” – tette hozzá Szabó Orsolya.

Új ízek a Starbucksban. HOL Magazin 2014.

Guatemala kávéja, mely a jezsuita papok közvetítésével jutott el a 18. században az országba, a régió természeti adottságaitól válik különlegessé. A csapadékos időjárás, az egyenletes hőmérséklet és a domborzati viszonyok remek alapot adnak a kávécserjék termesztéséhez. Az alig 16 millió főt számláló ország déli részén elhelyezkedő Antigua-t, az ország leghíresebb kávétermesztő táját három, a mai napig működő vulkán határolja, melyek közül az egyik leghíresebb a Volcan de Fuego, azaz a „Tűz Vulkánja”. A kávé kiemelkedően magas ásványianyag-tartalmú, vulkanikus talajnak köszönheti különleges ízét.

A Starbucks és Guatemala kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza, hiszen a kávéházlánc folyamatosan támogatja az országot. A guatemalai kormánnyal összefogásban felújították az utakat, így megkönnyítve az országon belüli szállítást és az exportot is. 2002 óta a vállalat anyagi támogatással segíti a Santiago Atitlan-i Panabaj iskolát, valamint a többi, régióbeli intézményt, hogy a gyermekek folyékonyan tanulhassanak spanyolul írni és olvasni is.

Új ízek a Starbucksban. HOL Magazin 2014.

* * *

Starbucks

A Starbucks Coffee Company 1971 óta elkötelezett híve annak, hogy kizárólag megbízható forrásból származó és a legmagasabb minőségű arabica kávét szolgálja fel világszerte. Napjainkban több mint 60 országban jelenlévő Starbucks világelső a minőségi pörkölt kávé előállítása és értékesítése terén. A cég kiváló minőség iránti szilárd elkötelezettsége és határozott irányelvei biztosítják azt, hogy fogyasztóik minden egyes csészében megízlelhessék az egyedülálló Starbucks Élményt. Legyen részese az élménynek, látogasson el kávézónkba vagy a www.starbucks.hu honlapra!

 

Az AmRest

Az AmRest Közép- és Kelet-Európa legnagyobb független étteremüzemeltetője. A vállalatcsoport KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks éttermeket üzemeltet Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Bulgáriában, Szerbiában, Horvátországban és Oroszországban. Ahogy a csehországi és lengyelországi Starbucks kávéházakat, a magyarországiakat is az AmRest működteti.

Az AmRest Kávézó Kft. a Starbucks Coffee International Inc., Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX) teljes tulajdonú leányvállalatának, valamint az AmRest Coffee Sp. z o.o. az AmRest Holdings S.E. (AmRest, WSE: EAT) teljes tulajdonú leányvállalatának közös vállalata. További információért látogasson el a következő oldalra: www.amrest.eu.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing