Karneváli hét Debrecenben: megmozdul az egyetem központi épülete

2016.08.10. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Az idei virágkarneválhoz kapcsolódó karneváli hét programjainak egyik új elemeként "megmozdul" a cívisváros egyik legszebb épülete, a Debreceni Egyetem (DE) központja, amelyre Bordos László Zsolt épületvetítéssel foglalkozó művész és alkotótársai műveit vetítik - közölte a város turisztikáért is felelős alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Széles Diána a Nagyerdei Vigadóban kiemelte: augusztus 18-án és 19-én mutatja be világszínvonalú produkcióját Bordos László Zsolt épületvetítéssel foglalkozó 3D-művész és négy alkotótársa, Czigány László, Kitzinger Gábor, Kovács Ivó és Vicsek Viktor.

Genf, Párizs, Dubai, Moszkva és Prága közönsége már találkozhatott azzal a fantasztikus élménnyel, amikor egy közismert épület a szeme láttára életre kel. Az idén ötvenéves debreceni virágkarnevál most hasonlóan lenyűgöző látványt ígér az egyetem központi épületének "megmozdításával" - tette hozzá Széles Diána, megemlítve, ha tetszik az újítás a debrecenieknek, elképzelhető, hogy a jövőben a Campus Fesztivál és a virágkarnevál között, egy újabb fiatalos fesztivállal, az "épületmozgatással" bővül a nyári rendezvények sora.

A sajtótájékoztatón elmondták: kiemelt programja lesz az idén is a karneváli hétnek a nagyerdei Békás-tó partján augusztus 13-án megnyíló Lurkó-liget, augusztus 18-án a Galiba gyermekfesztivál, augusztus 21-án reggel pedig a hagyományos, virágokkal díszített kerékpáros felvonulás.

Augusztus 20-án a karneváli menetben 16 feldíszített virágkocsi között számos hazai és külföldi művészeti csoport mutatkozik be a közönségnek, este pedig a Nagyerdei Stadionban, a karneváléj keretében csaknem kétezer fellépő szórakoztatja a közönséget - ismertette Széles Diána.

A karneváli hét keretében ötödik alkalommal lesz cseh sörkert a nagyerdei Békás-tó partján - jelezte Martin Imre főrendező.

Tájékoztatása szerint harminc cseh sörgyár és több hazai kézműves sörkészítő több mint százféle sörét kóstolhatják meg a Nagyerdőbe látogatók.

 

 

 

MTI 2016. augusztus 9., kedd 13:33


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing