Kaposfest, komolyan

Az Európa egyik kiemelkedő klasszikus zenei fesztiváljává cseperedett Kaposfest hamarosan – augusztus 13-19. között - negyedszer is megrendezésre kerül.
„Kaposvár – ez a festői délnyugati magyar város – ugyan híresebb a festőiről, mint zenészeiről, de augusztusban a kamarazenei univerzum egyik legfényesebb csillaga volt.”- írta a Reuters a tavalyi fesztiválról. A Kokas Katalin művészeti vezető – hegedű- és brácsaművész - által megálmodott Kaposfest, immáron Európa egyik kiemelkedő klasszikus zenei fesztiváljává vált. Az elmúlt években rengeteg, a nemzetközi és hazai élvonalba tartozó művész lépett a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota színpadára, ahol a közönség ovációval hálálta meg az előadásokat.

Rossini, Mozart és Bach

A több, mint 15 000 látogatót vonzó minőségi fesztivál a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek mellett minden évben más, de annál érdekesebb programokkal várja a közönséget. 2013-ban a 14 komolyzenei koncert mellett kiállítások, gasztronómiai és filmes események teszik színesebbé a Kaposvárra látogatók élményeit.

„Az idei fesztiválon minden nap egy-egy klasszikus zenei műből kiindulva, tematikus napokat tartunk. Ennek megfelelően Rossini, Mozart vagy éppen Bach komponálta darabokra reagálunk majd az egyes napokon. Biztosra vesszük, hogy az érdeklődők hasonlóan élvezetesnek tartják majd ezeket a programokat, mint mi.” – árulta el Bolyki György fesztiváligazgató, a Bolyki Brothers a capella együttes tagja.

Kaposfest komolyan. HOL Magazin 2013.

A fesztiválpárna a színpadra repít

Akik nem érik be kevesebbel a világot jelentő deszkáknál, azoknak is van megoldás: diákok számára idén is lehetőség nyílik Fesztiválpárnát vásárolni, amely egy koncertjegy árába, 3500 Ft-ba kerül, és mind a 14 klasszikus zenei koncerten helyet lehet vele foglalni bárhol - akár a színpadon is.

Idén a teljesség igénye nélkül fellép többek közt Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Alina Ibragimova, Alexander Bouzlov, Knut Erik Sundquist, Jose Gallardo, Nicolas Altsteadt, Feng Ning, Maxim Rysanov, Szakcsi Lakatos Béla, Tunyogi Henriett.

Kaposfest komolyan. HOL Magazin 2013.

A különleges hangulatú Kaposfestet a kiváló művészek és magas színvonal mellett merész műsor összeállítás, közvetlenség és örömzene teszi egyedivé.

Egy tavalyi kritikát idézve: „Ha valaki eltölt itt egy kis időt a nyárból, akkor könnyű lesz megértenie miért is olyan jó dolog, hogy létezik ez a zenének nevezett tünemény.”

Részletes program: www.kaposfest.hu


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing